Terug naar overzicht
Pleinen in Triest

Hier vind je de mooiste pleinen van Triëst!

De Smaakredactie selecteert in CITYTIPS iedere week de beste tips voor weekendjes weg in de hele Laars: van Milaan tot Lecce en van Turijn tot Palermo. Dit keer selecteerden we de mooiste pleinen in Triëst. 

De mooiste pleinen in Triëst

Piazza dell’Unita d’Italia

We beginnen maar direct met het grootste plein van de stad: Piazza dell’Unita d’Italia. Dit immense plein grenst aan het water en heeft daardoor een prachtig uitzicht. Aan het plein zelf zijn diverse historische cafés gevestigd waar het heerlijk toeven is met een kopje koffie – bijvoorbeeld bij Caffè degli Specchi. Triëst is natuurlijk niet voor niets de stad van de koffie.

Piazza Vittorio Veneto

Het Piazza Vittorio Veneto wordt omringd door prachtige, statige gebouwen in gele en roze kleuren, waardoor het eerder doet denken aan een Weens plein dan aan een Italiaans piazza. Het plein heeft een fontein als stralend middelpunt.

Piazza della Borsa

Aan dit plein grenst het fraaie, zachtroze pand van de Camera di Commercio en ligt vlak om de hoek van het Piazza dell’Unita. Naast de Kamer van Koophandel vind je hier diverse winkels en cafeetjes.

Pleinen in triëst

Piazza Sant’Antonio Nuovo

We sluiten het lijstje af met een pareltje: het Piazza Sant’Antonio Nuovo. Vanaf de Ponte Rosso kijk je uit op de Chiesa Parrocchiale S. Antonio Taumaturgo, die grenst aan het plein. Zeker tegen de avond is het heerlijk struinen langs het water.

Meer tips voor je stedentrip in Triëst?

  • Lees dan even dit artikel over de leukste koffiebarretjes van de stad.

Foto’s door Living Inside, uit reportage Triëst 2017.