fbpx
Loading

Zo maak je risotto met paddenstoelen en tomaten

Risotto maken is een kwestie van geduld, concentratie en vooral goede ingrediënten.

Als iemand kan vertellen hoe je een perfecte risotto maakt dan is het Valentina Harris. Ze groeide op in een kasteel in Toscane en leerde al vroeg koken van de chef die ingehuurd was door de familie. Soms past ze de altijd populaire risotto met paddenstoelen aan door wat tomaat toe te voegen, zodat de smaak en kleur veranderen.

PROBEER OOK:

Dit recept komt uit Risotto, risotto van Valentina Harris. Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 75 g boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • 200 g passata
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 wijnglas droge witte wijn
  • 200 g gemengde paddenstoelen, grof gehakt
  • 400 g risottorijst, liefst arboriorijst
  • ca. 1,5 liter goede kippen- of groentebouillon, tegen het kookpunt aan
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • versgeraspte Parmezaanse kaas, voor erbij

Preparation

  • 1Smelt de helft van de boter in een diepe pan met dikke bodem en bak de ui en knoflook zacht maar niet bruin. Voeg de rozemarijn en passata toe. Roer het mengsel door elkaar en voeg de tomatenpuree en wijn toe.
  • 2Doe de paddenstoelen erbij en laat ze iets slinken. Voeg dan de rijst toe en roer hem door de tomatensaus tot hij er helemaal mee is bedekt. Bak de rijstkorrels tot ze glanzend en ondoorschijnend zijn.
  • 3Schenk er 2 soeplepels bouillon bij. Roer tot de bouillon helemaal is opgenomen en voeg dan meer toe. Blijf geleidelijk en al roerend bouillon toevoegen en wacht tot elke portie is opgenomen voor je meer toevoegt. Ga zo door tot de risotto romig is en de rijstkorrels beetgaar zijn.
  • 4Haal de pan van het vuur en roer de resterende boter erdoor. Doe het deksel op de pan en laat de risotto 4 minuten rusten. Roer hem door en serveer hem direct op een warme schaal of afzonderlijke borden. Geef er Parmezaanse kaas bij.