Terug naar overzicht
Via sant'andrea

Dit zijn de 7 beroemdste winkelstraten van modeland Italië

Italië is hét modeland bij uitstek met al die bekende ontwerpers. We noemen een Valentino, Armani, Dolce & Gabbana. Maar waar shop je mooie Italiaanse kleding? Wij zochten 7 leuke winkelstraten uit, ook met betaalbare boetiekjes.

Winkelen1. Via Toledo, Napels
De langste winkelstraat van Napels is ook direct een van de leukste plekken om te shoppen. Er zijn veel verschillende soorten winkels en af en toe kom je een marktje tegen. De zijstraatjes zitten vol restaurants en er hangt een gezellige sfeer. In de prachtige oude panden vind je de leukste, betaalbare winkels en je vindt er de laatste mode. Is het warm in het centrum? Wijk dan uit naar Via Luca Giordano en Via Alessandro Scarlatti op de heuvel Sant’Elmo. Omdat de straten wat hoger liggen is het hier doorgaans wat koeler.

2. Via Monte Napoleone, Milaan
Milaan staat bekend als hét modemekka van Italië. Ook als je niks wilt kopen, is het leuk om de etalages van de luxe winkels in de Via Monte Napoleone te bekijken. Neem hier rustig de tijd als je wat wilt kopen, zorg ook dat je een goed gevulde portemonnee bij je hebt. Shoppen in stijl doe je ook in de imposante 19e-eeuwse Galleria Vittorio Emanuele II.

3. Mercerie, Venetië
Ben je in Venetië, ga dan naar de Mercerie. Dit het dé plek om te shoppen in de stad van het water. Mercerie ligt in het centrum en er zijn vooral kledingwinkels en juwelieren te vinden, ook voor schoenen kun je hier goed terecht. Schoenen kopen in Italië is al helemaal ideaal als je een kleine schoenmaat hebt. Struin door Mercerie dell’Orologio, Mercerie de San Salvador en Mercerie de San Zulian en vind de leukste en betaalbare boetiekjes.

4.Via Del Corso, Rome
Als je in Rome wilt shoppen en niet al te duur uit wilt zijn, kan dat prima in de Via Del Corso. Naast de Via Condotti is dit een van de belangrijkste winkelstraten. Hij loopt van de Piazza Venezia naar de Piazza del Popolo. Je ziet hier niet alleen maar toeristen, ook locals komen hier shoppen. Je vindt hier zowel luxe merken als gewone Italiaanse boetiekjes.

5. Via Rizzoli, Bologna
De grootste winkelstraat van Bologna is Via Dell’Indipenza met winkelketens die je in elke stad ziet. Ga eens naar Via Rizzoli. Deze straat vormt samen met Via D’Aeglia, Via Farini en Via Castiglione het modevierkant van Bologna. Deze vierhoek is vooral weggelegd voor de shopper met een dikke portemonnee, maar het is ook erg leuk om de etalages te bekijken.

6. Via Garibaldi, Genua 
Via Garibaldi, de hoofdstraat van het historische centrum, is vernoemd naar Giuseppe Garibaldi. Deze Italiaanse politicus zorgde voor de eenwording van Italië. De prachtige straat heeft zelfs een plekje veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit komt door de vele zestiende-eeuwse palazzi in de straat. Verwacht  kleine boetiekjes en leuke Italiaanse winkeltjes.

7. Via Mazzini, Verona
De autovrije Via Mazzini is een van de belangrijkste winkelstraten van Verona. Schrik niet als je tegen een filiaal van Gucci of Louis Vuitton aanloopt. Naast de grote (luxe) merken, zijn er genoeg andere winkels te vinden in deze winkelstraat die van Piazza Brà doorloopt tot het huis van Juliet. De kleine, authentieke Italiaanse boetiekjes met de laatste mode zorgen voor een groot contrast tussen de winkels, maar dat maakt deze straat juist zo leuk. Voor ieders portemonnee is er wat wils en dus loopt er een heel divers publiek rond.

LEES OOK: 

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Sofie Delauw