Terug naar overzicht
Wijnfestival Slurpini-unsplash

Slurpini, jaarlijks Italiaans wijnfestival in Zeist

Houd je van Italiaanse wijn? Dan is Zeist de place to be in het tweede weekend van september. Daar is namelijk het jaarlijks Italiaans wijnfestival, Slurpini.

Alle Italiaanse wijnliefhebbers kunnen op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 hun hart ophalen op het eerste echte Italiaanse wijnfestival van Nederland. In het Walkartpark in Zeist waan je je van 12 tot 22 uur (tot 20 uur op zondag) in Italiaanse sferen.

30 wijnen te proeven

Op het festival maak je kennis met de bijzondere wijnen van Slurpini, die stuk voor stuk met liefde en passie geselecteerd zijn. De Italiaanse wijnmakers vliegen speciaal in om op het event uitleg te geven over de wijnen en er zijn meer dan 30 verschillende wijnen om te proeven.
Omdat eten niet kan ontbreken bij Italiaanse wijnen, zijn er foodtrucks aanwezig met onder meer pizza’s, carpaccio en pasta. Om de Italiaanse sfeer compleet te maken, zorgt een DJ voor de muziek en zijn er spelletjes voor de kleintjes.

Toegang + welkomstdrankje

Zin om naar Slurpini te gaan? Bestel hier je kaartje en bekijk vast de plattegrond in het Walkartpark in Zeist.
Plattegrond-wijnfestival-slurpini
Wijnfestival Nederland Slurpini-unsplash

Over Slurpini

Slurpini – opgericht door Olivier en Sophie – importeert biologische wijnen uit Italië. Alle wijnen worden exclusief door hen geïmporteerd, Olivier en Sophie bezoeken alle wijnmakers zelf om toe te zien op kwaliteit en duurzaamheid. Sophie heeft een tijdje in Florence gestudeerd, spreekt vloeiend Italiaans en is een groot liefhebber van wijn. Olivier heeft Mediterraanse roots, is afgestudeerd vinoloog en heeft al eerder een wijnbedrijf gehad. Samen zijn ze idolaat van Italië.

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Ook deze zomer vinden er leuke festivals en evenementen plaats in de Laars. De leukste van augustus op rij.

Voor het 20-jarig jubileum van De Smaak van Italië selecteerde wijnschrijver Esmee Langereis haar favoriete Italiaanse wijnen van Colaris.

Op de toppen van de zonovergoten heuvels rijzen kleine, middeleeuwse gehuchtjes tussen het groen. We maken een tour door de Chiantistreek.