Terug naar overzicht

Dit zijn 5 sneeuwzekere skigebieden in de Italiaanse bergen

Skiën in Italië is prachtig, maar je wilt natuurlijk wel een goed pak sneeuw onder de latten hebben. In deze 5 wintersportgebieden ben je daar vrijwel zeker van.

1. Ratschings-Jaufen/Kalcheralm
Dit is een van de sneeuwzekerste gebieden van heel Zuid-Tirol. Alle pistes liggen op noordhellingen en de dalafdaling is meestal geopend. Alle pistes zijn voorzien van sneeuwkanonnen, dus mocht je toch pech hebben liggen de pistes er alsnog goed bij.

2. Breuil-Cervinia/Zermatt – Matterhorn
Omdat dit een gletsjergebied is ligt hier bijna altijd sneeuw. Voor een wat warmere winter is het dan ook een goede tip om een gletsjergebied op te zoeken. Ook hier is een groot deel van de pistes voorzien van sneeuwkanonnen om de natuur een handje te helpen.

3. Val Gardena
Op bijna alle afdalingen ligt meestal een mooi pak sneeuw. Als je ervan houdt om de dalafdaling naar beneden te nemen in plaats van de lift is dit gebied zeker een aanrader.  De dalafdalingen zijn vaak vanaf de eerste tot en met de laatste dag van het skiseizoen geopend. 98% van de pistes is voorzien van sneeuwkanonnen.

4. Kronplatz
Overal op de Kronplatz zijn sneeuwkanonnen te vinden. Maar dat betekent niet dat ze altijd in gebruik worden genomen. Vanwege de hoogte is Kornplatz erg sneeuwzeker. Met een dalafdaling die praktisch altijd geopend is, is Kronplatz een erg aantrekkelijk gebied.

5. Arabba-Marmolada
Arabba is een skigebied in de Italiaanse Dolomieten die niet onvermeld mag blijven. Als je hier gaat skiën is de kans groot dat zelfs de dalen wit zijn. Het ligt in de buurt van het Sellamassief, dus als je de Sella Ronda wil skiën is dit gebied een goede keuze.

LEES OOK: 

Ga je op wintersport? Bekijk deze heerlijke lezersreis 5 nachten in een viersterrenhotel in de Dolomieten.