Terug naar overzicht
Stedentrip Genua

Stedentrip Genua: vijf tips voor een weekendje

De Smaakredactie selecteert in CITYTIPS iedere week de beste tips voor weekendjes weg in de hele Laars: van Milaan tot Lecce en van Turijn tot Palermo. Dit keer selecteerden we vijf tips voor een stedentrip Genua. 

Genua mag dan de grootste havenstad van Italië zijn – met het grootste historische centrum – in een dag kun je haar toch best leren kennen. Wij geven je vijf tips voor een leuke dag in deze bijzondere stad!

Stedentrip Genua

Ga naar Palazzo Ducale
In Palazzo Ducale, een belangrijk historisch gebouw waar zich vroeger de zetel van de Doge (hertog) van de Republiek Genua bevond, vind je regelmatig interessante tentoonstellingen. Zo vindt er van 10 november 2017 tot 6 mei 2018 een bijzondere expositie plaats van Pablo Picasso en kun je van 6 oktober 2017 tot 4 februari 2017 in het Palazzo terecht voor een tentoonstelling over de Italiaanse kunstenaar Rubaldo Merello. Merello verhuisde in 1881 naar Genua en studeerde hier aan de Accademia Ligustica di Belle Arti.

Proef wijn in wijnbar Calice
Hier is niet alleen hele goede wijn te drinken, het uitzicht over de oude stad is ook nog eens onovertroffen. Wij vinden een bezoekje aan Calice dan ook onmisbaar! Blijf vooral zitten tot de zon ondergaat want dan is het uitzicht hier op zijn mooist. Vergeet niet een bordje antipasti te bestellen; de Genuese hapjes hier zijn niet alleen smakelijk maar ook nog eens erg betaalbaar. En nog een laatste pluspunt (en dan houden we op): je vindt hier bijna alleen maar locals.

Stedentrip Genua

Breng een bezoekje aan Nervi
Op zo’n tien kilometer afstand van Genua ligt het charmante vissersdorpje Nervi, wat je van een afstandje al herkent aan zijn prachtige gekleurde gevels. Met de auto ben je hier in twintig minuutjes; er gaat ook iedere twaalf minuten een trein naar het stadje. Je kunt een wandeling maken over de kliffen die Nervi omringen: er loopt een lange promenade waarover je heerlijk langs zee wandelt.

Dwaal door de Caruggi
Loop deze smalle straatjes en donkere steegjes in en je leert, in enkele stappen, het echte Genua kennen. Het is hier alleen voetgangersgebied, dus je hoeft je tijdens het maken van foto’s geen zorgen te maken dat je van je sokken wordt gereden door iemand die in zijn Fiat 500 voorbij scheurt. In deze wijk vind je bijvoorbeeld veel klassieke winkeltjes, oftewel botteghe storiche, waar het oude ambacht al eeuwen belangrijk is. Zo is Fabbrica Cioccolato Viganotti (Vico dei Castagna 14) een populair en ambachtelijk chocoladewinkeltje dat zeker een bezoekje waard is.

Stedentrip Genua

Ga eten bij Antica Osteria di Vico Palla
Op zoek naar een restaurant waar je aan kunt schuiven tussen de locals? Zet dan koers naar Antica Osteria di Vico Palla (Vico Palla, 15/r, 16128). Hier proef je frittelle di baccalà, zucchine e acciughe of bijvoorbeeld trofiette con tonno, morone, olive taggiasche e pomodorini freschi. 

Meer tips voor Genua en de Ligurische kust? Lees dan ook even dit: