Terug naar overzicht
Betaalbaar op vakantie naar Italië

Tips voor een betaalbare vakantie in Italië

Italië is een van de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders. Niet alleen vanwege de Italiaanse cultuur en het heerlijke eten, maar ook door het mooie weer en de prachtige natuurgebieden. Of het nu gaat om reis-, of verblijfskosten; vakanties kosten altijd geld.

Toch hangt het sterk van de soort vakantie af in hoeverre de kosten oplopen. Ook bij een beperkt budget is er genoeg mogelijk in Italië. In dit artikel geven we je drie tips voor het plannen van een budgetvriendelijke vakantie naar Italië. Wil je alvast goed beginnen? Bekijk dan nu of er een aantrekkelijke optie is tussen de voordelige vliegtickets van Transavia.

Een goedkope reis

Een budgetvriendelijke vakantie begint met het vinden van een goedkope reismethode. Aangezien benzine steeds duurder wordt, kiezen steeds meer mensen voor het vliegtuig. Bij een voordelige partij zoals Transavia vind je vaak goede deals. Wil je echt goedkoop op vakantie gaan? Je kunt er ook voor kiezen om te liften met andere weggebruikers of op de fiets te stappen. Deze reismethode vergt weliswaar veel geduld, maar is zeer goedkoop.
Reizen met de trein, heb je daar al eens aan gedacht?

De overnachtingen

Een andere kostenpost van vakanties zijn de overnachtingen. Aangezien er vele dure hotels zijn, kun je voor een budgetvriendelijke vakantie beter naar andere opties kijken. Voorbeelden daarvan zijn hostels of kleine appartementen, maar ook slapen bij locals is een optie. Overal ter wereld zijn er namelijk wel mensen die openstaan voor een logé. Er zijn ook genoeg platforms waarop mensen hun woning als verblijfplaats kunnen aanbieden. Dit kan gratis of tegen zeer lage kosten zijn.

Betaalbaar (uit)eten

Eten is vrijwel onlosmakelijk verbonden aan een vakantie. Niet alleen omdat de meeste Nederlanders het sowieso al dagelijks doen, maar ook omdat het leuk is om de keuken van een ander land te ontdekken. Eten is verkrijgbaar in allerlei prijsklassen. Zo heb je ware diners in sterrenrestaurants, maar je kunt ook simpelweg naar een lokale ondernemer of een markt. Hier kun je vaak voedsel van hoge kwaliteit scoren voor een lage prijs. Op die manier maak je je vakantie naar Italië een stuk goedkoper.

Kortom, aan een vakantie zijn vrijwel altijd kosten verbonden. Toch zijn er genoeg manieren om je vakantie, bijvoorbeeld naar Italië, budgetvriendelijk te maken. Dat kan dus bijvoorbeeld door te kiezen voor een goedkope reismethode. Vliegen met Transavia is daar een voorbeeld van. Wil je het echt goedkoop maken? Dan is meeliften met de auto of fietsen het overwegen zeker waard. Daarnaast kun je ook naar goedkope overnachtingen streven om je vakantie budget vriendelijker te maken. Dit kan bijvoorbeeld door naar hostels of lokale inwoners te gaan. Ook met goedkoop eten kun je op je vakantie een hoop geld besparen. Bovendien is het beste eten vaak verkrijgbaar op de lokale markt en helemaal niet duur. Met een combinatie van een voordelige reis, overnachting en lokaal eten maak je je reis betaalbaar.

Dit artikel is een samenwerking.

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees verder:

Een kijkje in de ateliers van Venetië, tips voor Taormina. Flaneren in Florence: bezoek de Pitti Uomo en nog veel meer!

De liefde voor de Italiaanse keuken was zó groot, ze kochten twee enkeltjes naar het pittoreske Todi in Umbrië.