Terug naar overzicht
Italiaanse markten gabriella-clare-marino-unsplash

5x de leukste markten voor als je deze zomer in Italië bent

Tijdens je vakantie in Italië is niets leuker dan in alle vroegte de mooiste producten uit te zoeken terwijl je struint over een markt. Wij tippen er vijf, in zowel de steden als op het platteland.

Ga met ons mee naar een Italiaanse markt

1.Le Marche
Op dinsdag- en vrijdag ochtend vind je in San Benedetto del Tronto, in het zuiden van Le Marche, een mooie markt onder de palmbomen. Ruim driehonderd kramen vol kleding en tassen, maar ook lokaal lekkers.

Reis met ons mee naar Le Marche, een regio waar bergen zachtjes naar de prachtige kustlijn rollen, met vergezichten die je ogen verleiden om verder te rijden van het ene naar het andere pittoreske stadje of Middeleeuwse dorpje.

2. Rome
Op de grote, overdekte Mercato Trionfale, in de buurt van Vaticaanstad, wordt zo’n beetje alles verkocht. De focus ligt op lekker eten, maar je kunt er ook bloemen en vintage kopen. Elke dag behalve zondag van 08:00 – 13:30 uur.

3. De Chianti
In de Chianti heeft ieder gehucht zijn eigen markt waar wijn, vlees en kaas verkocht wordt. Op dinsdagochtend is er markt in Strada in Chianti. In Tavarnelle Val di Pesa kun je op donderdagochtend inkopen doen. Iedere zaterdagochtend is er in Greve in Chianti markt op het Piazza Matteotti.

4. Florence
Op een overdekte markt uit 1874, de Mercato Centrale, wordt onder andere vlees, kaas, verse pasta, fruit en truffel verkocht. Het vlees wordt hier zonder opsmuk gepresenteerd. Grote varkenskoppen kijken je aan terwijl je langs de kramen loopt. Maar zo weet je wel wat je koopt, redeneren Italianen. Elke dag van 09:00 – 00:00 uur.

Reis met ons mee naar Turijn, Piemonte en de kust van Ligurië.

5. Piemonte
Ook hier stikt het van de marktjes. In het stadje Alessandria bijvoorbeeld vind je dagelijks tussen 8:00 en 14:00 uur allerlei lekkers op het Piazza Marconi. Vintage-liefhebbers halen hun hart op, op het Piazza Garibaldi, op de eerste zondag van iedere maand (behalve augustus), tijdens de antiekmarkt. Hier wordt afdingen tot kunst verheven.

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

In Genua vind je allerlei botteghe storiche. In deze historische winkels en ateliers beoefenen Genuese familie’s al eeuwen bijzondere ambachten. Wij tippen …

Over Abruzzo Abruzzo is de regio waarin bergen en zee harmonieus samenkomen. Hier ga je letterlijk binnen het uur van bergtop naar vloedlijn. En dat is precies wat …