5x de leukste markten voor als je deze zomer in Italië bent
Terug naar overzicht

5x de leukste markten voor als je deze zomer in Italië bent

Niks leuker dan tijdens een Italiaanse vakantie in alle vroegte over een markt struinen en de mooiste producten uitzoeken. Wij tippen er 5, in zowel de steden als op het platteland.

5x een leuke Italiaanse markt:

1.Le Marche
Op dinsdag- en vrijdag ochtend vind je in San Benedetto del Tronto, in het zuiden van Le Marche, een mooie markt onder de palmbomen. Ruim 300 kramen vol kleding en tassen, maar ook lokaal lekkers.

2. Rome
Op de grote, overdekte Mercato Trionfale, in de buurt van Vaticaanstad, wordt zo’n beetje alles verkocht. De focus ligt op lekker eten, maar je kunt er ook bloemen en vintage kopen. Elke dag behalve zondag van 07:00 – 14:00 uur.

3. De Chianti
In de Chianti heeft ieder gehucht zijn eigen markt waar wijn, vlees en kaas verkocht wordt. Op dinsdagochtend is er markt in Strada in Chianti. In Tavarnelle Val di Pesa kun je op donderdagochtend inkopen doen. Iedere zaterdagochtend is er in Greve in Chianti markt op het Piazza Matteotti.

4. Florence
Op een overdekte markt uit 1874, de Mercato Centrale, wordt onder andere vlees, kaas, verse pasta, fruit en truffel verkocht. Het vlees wordt hier zonder opsmuk gepresenteerd. Grote varkenskoppen kijken je aan terwijl je langs de kramen loopt. Maar zo weet je wel wat je koopt, redeneren Italianen.

5. Piemonte
Ook hier stikt het van de marktjes. In het stadje Alessandria bijvoorbeeld vind je dagelijks tussen 8:00 en 14:00 uur allerlei lekkers op het Piazza Marconi. Vintage-liefhebbers halen hun hart op, op het Piazza Garibaldi, op de eerste zondag van iedere maand (behalve augustus), tijdens de antiekmarkt. Hier wordt afdingen tot kunst verheven.

BEKIJK OOK:De beste berichten van De smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!