Terug naar overzicht
caffe torino turijn

7 historische koffiehuizen in Turijn

7 toplocaties voor koffie

Turijn is rijk aan historische cafés waar je ook kunt aanschuiven voor een bicerin, de typisch Turijnse koffie met chocolademelk en slagroom. Dit zijn 7 leuke adressen in de Piemontese hoofdstad.

In Turijn hoef je weinig moeite te doen om op een bijzondere plek een espresso of cappuccino te drinken. Op elke straathoek vind je mooie koffiehuizen die, met uitbundige marmeren decoraties en enorme spiegels, soms meer weg hebben van een paleis. Op de bar vind je altijd een kleurrijk banket met zoetigheid.

In deze 7 historische café’s wil je koffie drinken:

Caffè Torino

In dit historische café uit 1903 hebben veel bekende mensen, zoals Brigitte Bardot, koffie gedronken. Door de inwoners van Turijn Il Salone (de huiskamer) genoemd. Nog altijd tref je hier een barista in kostuum die vanachter de prachtige bar met kroonluchters en goudomrande spiegels espresso’s serveert. Piazza San Carlo 204, caffe-torino.it

Caffè San Carlo

Hier vind je eveneens op het populaire Piazza San Carlo.

caffe san carlo

Caffè al Bicerin

Deze locatie staat al sinds 1763. Probeer hier de lokale specialiteit caffè con panna; een espresso met een dikke laag stevige slagroom. Misschien herken je dit caffè als je de 6-delige misdaadserie La Legge di Lidia Poët op Netflix kijkt. (vanaf 15 februari 2023) Piazza della Consolata 5, bicerin.it

Caffè Baratti & Milano

Een begrip in Turijn, gevestigd in de prachtige Galleria Subalpina, aan het Piazza Castello 27. Drink hier een kop koffie en shop er lekkere cadeautjes voor het thuisfront. barattiemilano.it

Caffè Mulassano

Een ander goed adres in de galerij Subalpina sinds 1907. Hier werden de allereerste tramezzini, Italiaanse sandwiches, geserveerd.

Caffè Fiorio

Eeuwenlang was Turijn de thuishaven van roemruchte families, zoals de fortuinlijke Savoyes. Veel gebouwen in en rondom de stad herinneren hier nog aan. Midden in het centrum vind je het reusachtige, achttiende-eeuwse Palazzo Reale.

Ook zeer de moeite waard zijn het koffie-adres daar:

Caffetteria Reale

al bicerin

Lekker eten doe je hier
Wil je ook een hapje eten, dan hebben we deze aanraders voor je.

Reis met Smaak en ontdek Turijn! Bekijk onze reisaanbieding

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Beeld: Esther Sikkink

Meer over Turijn