Terug naar overzicht
Uit eten met je lief bij een echte Italiaan

Uit eten bij een echt Italiaans restaurant

Smaakvolle schiacciata met gegrilde zucchini, traditionele Napolitaanse pizza, lasagne al forno, voor lekker Italiaans eten hoef je niet altijd naar Italië. In ons land vind je een enorm aanbod aan restaurants met een Italiaanse kaart maar ze zijn lang niet allemaal echt Italiaans. Hoe weet je nu of een restaurant ook echt Italiaans is?

De Italiaanse keuken is al jaren de grootste buitenlandse keuken in Nederland. Ook voor wie buiten de deur wil eten, is de keuze enorm. Het aantal gelegenheden waar, naar eigen zeggen, Italiaans gegeten kan worden is groot, hoewel de kwaliteit vaak wisselt en het lang niet altijd duidelijk is of gerechten wel echt Italiaans zijn. Nu laat de Italiaanse keuken zich ook lastig samenvatten. Ze is immers net zo gevarieerd als de twintig regio’s die Italië telt. De onderlinge verschillen zijn vaak groter dan de overeenkomsten. 

Er valt dus veel te kiezen, maar de juiste keuze maken is lang niet altijd even makkelijk. Daarom helpen we je graag op weg.

De redactie van De Smaak van Italië heeft een aantal restaurants voor je op een rij gezet waar je verzekerd bent van de authentieke Italiaanse keuken. Deze restaurants hebben namelijk het keurmerk Ospitalità Italiana ontvangen. Een internationaal certificaat dat jaarlijks wordt verstrekt door de Italiaanse overheid op basis van bepaalde kwaliteitseisen waar deze Italiaanse restaurants aan moeten voldoen. Verder op deze pagina vind je meer informatie.

Verras je geliefde met een Italiaans diner

Als je uit eten gaat bij een Italiaanse restaurant met dit keurmerk kan je er in ieder geval van op aan dat de keuken, de chef en het menu ook écht Italiaans zijn. Zo ben je verzekerd dat je de juiste keuze maakt. Speciaal voor Valentijn hebben we de volgende restaurants geselecteerd.

Maak je keuze voor een van deze restaurants bij jou in de buurt

Meer over het keurmerk Marchio Ospitalita

Deze restaurants moeten voldoen een strenge kwaliteitseisen op het gebied:

1. Italiaanse uitstraling
2. Ontvangst van de gasten
3. Mise en place
4. De Italiaanse expertise in de keuken
5. Het menu
6. Het gastronomisch aanbod
7. De wijnkaart
8. Het gebruik van extra vergine olijfolie
9. Ervaring en competentie
10. Het gebruik van kwalitatieve DOP en IGP producten.

Meer informatie over het keurmerk en gedetailleerde informatie over de afzonderlijke kwaliteitseisen vind je hier.

Logo Marchio Ospitalita

*Heeft geen Marchio keurmerk.

Afbeelding rechts: Netflix L’ultimo paradiso

Meer over Italiaanse restaurants