Terug naar overzicht

3x jullie tips voor de mooiste plekken om wild te zwemmen

Natuurlijke zwembaden, zo worden ze ook wel genoemd, de plekken waar je ‘in het wild’ kunt zwemmen. Wij verzamelden de tien mooiste wateren in Italië. Dankzij jullie reacties op dit artikel kunnen we daar deze 3 wildzwemspots aan toevoegen.

In Italië heb je zulke mooie wateren om in het wild te zwemmen. Op Facebook tipten lezers ons deze plekken en die willen we natuurlijk graag met je delen.

1.Gole dell’Alcantara (Sicilië)

Gole dell’Alcantara hoort zeker in het rijtje van Italiaanse wildzwemplekken volgens Natasja Vogelaar-Gresta. Dit is een spectaculair gevormde kloof op Sicilië. Er zijn wandelroutes op diverse niveaus, er is de mogelijkheid tot canyoning (uiteraard) en het is dus een mooie plek om wild te zwemmen.

Het strand vind je aan het begin van het mooiste stuk van de kloof. Je kunt vanaf hier een stuk de kloof inlopen. Hoe ver is afhankelijk van de waterstand op dat moment. Je betaalt wel een entreeprijs. Er is een combinatieticket te koop voor zowel de Alcantara Gorges trail als het strand.

2. Verbania (Piemonte)

‘Bij Verbania omhoog rijden. Is verscholen tussen bomen. Water is helder maar ijskoud’, tipt Lutske de Jong als reactie op ons wildzwem-artikel. Verbania ligt aan de westkant van het Lago Maggiore. De stad staat ook wel bekend als Giardino sul Lago (de tuin aan het meer) en is een van de meest pittoreske locaties aldaar.

3. Cilento Nationaal Park (Campanië)

Cascate Capelli di Venere mogen we volgens een lezer niet missen. ‘De watervallen met “venushaar”‘ zien er ook goddelijk uit.

MEER TIPS? BEKIJK OOK:

Beeld Verbania: Lutske de Jong