Terug naar overzicht
[lezersreis id="73228"] Le Marche Treinreis

Dit zijn 5 mooie roadtrips door Italië

Wil jij deze zomer een heerlijke roadtrip maken? Deze 5 routes door de Laars zijn schitterend en zeker een (lang) ritje waard.

1. Rondje Amalfikust

Het lijkt een cliché, maar de weg langs de Amalfikust is prachtig. De weg slingert door het landschap vlak onder Napels. De Amalfikust staat bekend om de fantastische kliffen en pastelkleurige dorpjes. Het startpunt van de kustweg (SS163 Amalfitana) ligt in het charmante dorpje Vietri sul Mare. Rijd deze weg helemaal af tot Sorrento en geniet onderweg van het prachtige uitzicht.

Hier moet je zeker uitstappen: bezoek villa Cimbrone in Ravello of een van de andere mooie tuinen aan de Amalfikust of op Capri.

2. Sicilië
Ook het eiland Sicilië leent zich perfect voor een roadtrip. Begin in Catania (hier ligt ook het vliegveld van Sicilië) en rijd via Syracuse, Agrigento, Trapani naar de hoofdstad Palermo. Als je de Etna wilt beklimmen, kun je dit het beste vanuit Catania doen.

Hier moet je zeker uitstappen: Cefalù is een mooie kustplaats ten oosten van Palermo. Wat verder weg, aan de Siciliaanse westkust, vind je natuurwonder Scala dei Turchi.

3. Merenroute in Noord-Italië
Het noorden van Italië is prachtig. Begin in Verona, de stad van Romeo en Julia. Vervolg je weg en ontdek elke dag een nieuw meer: van Gardameer, Iseomeer, Comomeer tot het Lago Maggiore. Eindig je trip in modestad Milaan.

Hier moet je zeker uitstappen: breng een dag door in Como met deze tips van een local, die precies weet wat je moet zien en waar je moet eten. Dit zijn trouwens de leukste dagtrips vanuit Milaan.

4. Puglia
De regio Puglia is ontzettend populair. Begin je roadtrip in Bari. Deze 6 dingen moet je trouwens zeker doen als je in Bari bent. Rij via Polignano a Mare naar Alberobello, de stad van de trulli. Leuk om te weten: er zijn veel trulli waarin je kunt overnachten. Vervolg je weg naar de barokstad Lecce, helemaal onderin de hak van de laars.

Hier moet je zeker uitstappen: in Polignano a Mare, een spectaculair kustdorpje met een insta-beroemde baai. We geven je hier nog eens 6 redenen voor een vakantie in Puglia.

polignano a mare

5. Chianti, Toscane
Als je gek bent op wijn is een roadtrip door de Chianti iets voor jou. Rijd door de romantische wijngaarden van Toscane. Start je roadtrip in Florence: na een half uur rijden (SS22) bevind je je in het hart van de Chianti wijnstreek). Vervolg je route naar Siena. Als je de tijd hebt rijd je nog verder door naar Montalcino en Montepulciano. Rijd hierna rustig terug naar Florence terwijl je geniet van de prachtige streek.

Hier moet je zeker uitstappen: onze collega Inger fietste door de Chianti en dit zijn haar tips voor een stop onderweg. Villa Vignamaggio voor een heerlijke wijnproeverij en een overnachting. In Siena is Pasticcerie Nannini een op en top Italiaans barretje. Volpaia is een prachtig dorpje.

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
starbucks in rome

De komst van de frappuccini

Dit voorjaar komt er een Starbucks in Rome, en dat gaat ‘heel verrassend’ niet zonder tegengeluid. Want frappuccino’s, caramel latte’s of andere zoete troep, daar zitten de Romeinen niet op te wachten. En terecht, waarom zouden Italianen het driedubbele betalen

Lees verder »
Lago d'Orta

Local aan het woord: Kim Forni

In deze nieuwe rubriek spreken we iedere twee weken een Italiaanse local over zijn of haar Italië. Waar gaan zij het liefst uiteten? Waar vind je de leukste winkels en waar kun je genieten van het mooiste uitzicht? Deze keer

Lees verder »
stedentrip Napels

Napels op de planning? Neem hier een kijkje!

De Smaakredactie selecteert in CITYTIPS iedere week de beste tips voor weekendjes weg in de hele Laars: van Milaan tot Lecce en van Turijn tot Palermo. Dit keer selecteerden we vijf tips voor een stedentrip Napels. Fotocredits: Matteo Carassale & Anouk

Lees verder »
Local aan het woord: tips voor Bologna

Local aan het woord: Erica Medeossi

In deze nieuwe rubriek spreken we iedere twee weken een Italiaanse local over zijn of haar stad. Waar gaan zij het liefst uiteten? Waar vind je de leukste winkels en waar kun je genieten van het mooiste uitzicht? We trappen

Lees verder »