Terug naar overzicht
Met de trein naar Rome foto van Christopher Czermak Unsplash

Met de trein naar Rome inclusief rondreis

Deze duurzame reis brengt je per nachttrein naar de Eeuwige Stad voor een onvergetelijk verblijf. Daarnaast ontdek je per elektrische huurauto de omgeving ten noorden van Rome.

Alles over deze unieke reisaanbieding met de trein naar Rome

Over deze treinreis naar Rome

Deze Train & Electric-Drive, exclusief samengesteld voor lezers van De Smaak van Italië, brengt je per nachttrein naar de Eeuwige Stad, niet alleen de meest romantische stad ter wereld, maar ook de “lekkerste” als het op culinaire eettradities aankomt. Je gaat een paar dagen in stijl genieten Rome verkennen vanuit je prachtig centraal gelegen Boutique hotel.

Daarna reis je verder per elektrische huurauto door de wilde natuur ten noorden van Rome, langs het Parco Naturale Regionale di Bracciano Martignano, naar Viterbo. Viterbo was ooit een Etruskische stad , maar nu vooral bekend als de stad die jarenlang residentie is geweest van talloze pausen, in de tijd dat het nog onderdeel was van de kerkelijke staat. Je verblijft hier in het prachtige Alla Corte delle Terme Exclusive Resort.

Je reist per trein in een privé slaapcoupé (zowel op de heen- als op de terugweg). Je arriveert in de vroege ochtend door de antieke Romeinse stadsmuren. Zo ben je meteen midden in de stad bij Stazione Roma Termini!

Vanuit daar loop je naar je eerste verblijfsadres, The Code Hotel (dag 2 tot dag 6, voor 4 overnachtingen op basis van logies & ontbijt). Dit levert gelijk een mooie wandeling door het oude centrum van de stad.
Dit 4 sterren Boutique Hotel, met dakterras, is zeer centraal gelegen op slechts 50 meter van de Spaanse Trappen, op 10 minuten wandelen van de Trevifontein, en op slechts 1 km van de kunstgalerie Scuderie del Quirinale. Alvast naar het aanvraagformulier >>

Zorgeloos met de trein

De verzorgen van de reis, onze partner Low Carbon Travels, volgt uw treinreis altijd op afstand. Mocht er vertraging zijn, dan krijgt u hiervan al tijdens uw reis bericht en advies. U ontvangt ook altijd een noodnummer voor onverwachte situaties.

Mocht de vertraging zo groot zijn, dat u te laat aankomt voor uw finale bestemming, dan wordt een hotelovernachting nabij het betreffende station voor u geboekt en betaald. De ochtend erna kunt u de reis vervolgen. De extra kosten worden door de reisaanbieder op de spoorwegmaatschappij verhaald. Een prettig idee!

Heen-en terugreis met de trein

HEENREIS dag 1 (vertrek tussen 10 en 11 uur in de ochtend)  
Amsterdam Centraal – Düsseldorf Hbf | Düsseldorf Hbf – München Hbf (nachttrein) | München Hbf – Roma Termini NB aankomst dag 2 (tussen 9 en 10 uur in de ochtend)

TERUGREIS dag 10 (vertrek tussen 20 en 21 uur, nachttrein)
Roma Termni – München Hbf | München Hbf – Düsseldorf Hbf | Düsseldorf Hbf – Amsterdam Centraal . NB aankomst dag 11 (tussen 17 en 18 uur)

Over de accommodatie in Rome

Een verblijf bij The Code Hotel is een unieke ervaring in het hart van Rome.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en gratis WiFi. Ze bieden oude Romeinse voorwerpen, zoals een oven of een fontein. Elke kamer heeft ook een eigen badkamer compleet met toiletartikelen.

Het restaurant “Fuori Moda”, biedt een aantal geselecteerde historische gerechten  met een originele interpretatie in de jaren van La Dolce Vita. Alvast naar het aanvraagformulier >>

Over je verblijf in Rome (dag 2-6)

Als hoofdstad van Italië is Rome de grootste stad van het land. Het historische stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de stad één groot openluchtmuseum is. Rome is een betoverende stad die eigenlijk nooit verveelt, als je van Italië houdt, is een bezoek aan Rome een must. Deze bijzondere stad barst van de historische bezienswaardigheden, musea, uitstekende restaurants, mooie kledingwinkels en nog veel meer.

Maar tijdens deze vakantie willen we je vooral kennis laten maken met de culinaire kant van de stad: wat zijn de specialiteiten van de Romeinse keuken? Proef zeker een pasta carbonara, pasta cacio e pepe, of pasta amatriciana. Daarnaast moet je vooraf ook suppli en de fiori di zucca proberen…. Om de culinaire hoogtepunten van de stad te ervaren, zetten we hier op een rij een aantal  foodtours die je zelf kunt boeken tijdens je “verkenningstocht” in Rome:

Walks inside Rome: ga gezellig in een foodtour mee met Salvatore! Met Walks Inside Rome heb je keuze uit veel verschillende tours, privé of in een kleine groep. Tijdens alle foodtours proef je de Romeinse klassiekers die je niet op de toeristenmenu’s vindt. 

Food tour Rome: zin om van de gebaande Romeinse paden te gaan en te proeven van het lekkerste lokale streetfood? Met Tatiana van The Roman Food Tour struin je bij zonsondergang door Prati, een nog vrij onbekende buurt vlak bij het Vaticaan. Absoluut hoogtepunt is de pizza al taglio van Pizzarium, eigenaar Gabriele Bonci wordt ook wel de ‘Michelangelo van pizza’ genoemd… 

Roam like a local: de Nederlandse Daphne vertelt je precies waar je de allerbeste supplí van de stad vindt. Daarnaast weet ze alles over Rome’s geschiedenis, wat haar foodwandeling nog leuker maakt. 

In Rome cooking:  als je zin hebt om zelf de handen uit de mouwen te steken, doe dan een kookworkshop met In Rome Cooking. Chef Davide Gaudio neemt je mee naar de lokale markt en leert je daarna hoe je met slechts een handvol ingrediënten (en veel liefde en passie) de smakelijkste Romeinse gerechten maakt, van pizza en pasta tot gelati!

Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in de Eeuwige Stad. Bekijk daarom ook onze tips bij zien & doen. Alvast naar het aanvraagformulier >>

Over de elektrische auto

In de loop van dag 6 check je out bij The Code Hotel en ga je de elektrische auto ophalen (bij het station Termini, waar je met de trein aankwam), de 5-persoons electrische wagen met een bereik van circa 350 km met een volle accu.

De elektrische auto is gemakkelijk en gratis opladen zowel bij de laadstations bij uw tweede accommodatie als bij openbare laadpunten van ENEL (Italiaans energiebedrijf).

Van Rome naar Viterbo (dag 6-10)

Vanaf Stazione Termini rijd je de stad uit in noordelijke richting naar je tweede accommodatie, Alla Corte delle Terme Exclusive Resort, gelegen bij het prachtige landschap in de buurt van Viterbo. Hier verblijf je 4 nachten (dag 6 tot dag 10) in een Classic Tweepersoonskamer. De kamers zijn onlangs gerenoveerd met de grootst mogelijke aandacht voor comfort en details. Elke kamer heeft uitzicht op de tuin, biedt gratis toegang tot SKY om de gekozen TV-programma’s te volgen op een 32-inch led-tv, snelle WiFi-verbinding, kingsize tweepersoonsbedden en eigen badkamer met douche en gratis toiletartikelen. Alla Corte delle Terme Exclusive Resort is onderdeel van  een prachtig privépark en zeer centraal gelegen van zeer bezienswaardige plekken; op slechts 2 minuten van de Terme dei Papi, 5 minuten met de auto van het centrum van Viterbo en een paar kilometer van het Etruskische archeologische gebied van Tarquinia, Villa Lante, het meer van Bolsena en de belangrijkste toeristische attracties in de omgeving. Uiteraard is de accommodatie voorzien van een laadpaal waarmee de elektrische huurauto gemakkelijk en gratis opgeladen kan worden!

De menukaart van het RISTORANTE IL CAVALIERE wisselt regelmatig, in lijn met de seizoenen. 

In het park heerst een bijzonder microklimaat met olijf-, lariks-, beuken-, iepen- en eikenbomen en met planten als lavendel en de zeer bijzondere “Sally Holmes”-rozen. Alle kamers kijken uit op deze prachtige tuin.

Het prachtig buitenzwembad is perfect geïntegreerd in het omliggende park. Witte parasols, grote dubbele tuinhuisjes met zachte matrassen en comfortabele ligstoelen zorgen ervoor dat gasten er heerlijk kunnen vertoeven onder het genot van heerlijke cocktails.

In de directe omgeving van de accommodatie tref je o.a. de middeleeuwse wijk S. Pellegrino en het pauselijke paleis in Viterbo, Villa Lante in Bagnaia, het Parco dei Mostri in Bomarzo, Palazzo Farnese in Caprarola, de Etruskische necropolis en het Etruskische nationale museum van Tarquinia, Civita di Bagnoregio en het meer van Bolsena. 

Nog een tip: ontdek Viterbo ondergronds! Viterbo heeft een heel netwerk van ondergronds tunnels, sommige zijn zelfs tot honderd meter lang en tussen de drie en tien meter diep. Neem contact met deze lokale organisatie om een tour te boeken.  Lees hier nog meer over Viterbo en omgeving.

Terugreis (dag 10)

Dag 10 is tenslotte je laatste dag in Viterbo en Lazio, in de middag rijd je weer richting Rome, waar je de auto inlevert bij onze lokale autoverhuurder. Pas in de avond stap je bij het station van Roma Termini weer in de trein richting Nederland.
Ook op de terugweg maak je gebruik van de nachttrein: van Rome reis je in een comfortabele privé slaapcoupé naar Duitsland en de ochtend erna (dag 11) reis je met de pijlsnelle ICE door naar Nederland, waar je in de middag aankomt, na een onvergetelijk mooie en duurzame reis! Alvast naar het aanvraagformulier >>

Wat is wel en niet inbegrepen

INBEGREPEN:

  • Internationale nachttreinreis retour van Nederland naar Rome (in privé slaapcoupé, 1 overnachting op de heenweg, 1 op de terugweg)

  • 5 dagen autohuur 100% elektrisch, inclusief gratis opladen in accommodatie en op openbare laadpalen Enel X, ongelimiteerd kilometers, CDW verzekering (schade) + TP verzekering (diefstal), lokale belastingen, geen eigen risico, Express Service bij de balie, ingebouwd navigatiesysteem, 1 bestuurder.

  • 4 overnachtingen bij 4-sterren The Code Hotel in Rome op basis van logies&ontbijt

  • 4 overnachtingen bij 4-sterren Alla Corte delle Terme Exclusive Resort op basis van logies&ontbijt

  • Reisbescheiden met suggesties voor route/uitstapjes

NIET INBEGREPEN:

  • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te voldoen)
  • Verplichte bijdragen GGTO garantiefonds (€ 7,50 p.p.)
  • Verplichte bijdragen Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Administratiekosten (€25,00 per boeking)
  • Administratiekosten treintickets (€20,00 per boeking)
  • Overige maaltijden
  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Extra bij te boeken excursies

Verblijfsduur & prijs

Prijs: vanaf €1.545,00 p.p. op basis van 2 personen.

Goed om te weten: de treinreis is erg populair en is tot half mei 2023 uitverkocht.

De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in een gedeelde standaard kamer en in een privé slaapcoupé in de trein (zowel op de heen- als op de terugweg). De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie en van de treinen.

Let op: maximum leeftijd bestuurder voor de elektrische huurauto 82 jaar.

Vertrekdata: het betreft een individuele rondreis waarbij je zelf een vertrekdatum kiest vanaf 01.09.2022 (elke dag mogelijk dus). Update: de treinreis is tot half mei 2023 uitverkocht. Ook leuk: een duurzame Train & Drive reis naar en door Piemonte.

Treinschema: de standaard instapstations in Nederland zijn Amsterdam, Utrecht en Arnhem. We kunnen ook altijd kijken, afhankelijk van woonplaats, welke andere opties er zijn.

Exacte treinroute en tijden zijn afhankelijk van exacte moment van boeking en beschikbaarheid. Daarom zetten we hier alleen ter oriëntatie een reisschema bij, maar we kunnen niet garanderen dat de reis er altijd exact zo uit gaat zien:

HEENREIS dag 1 (vertrek tussen 10 en 11 uur in de ochtend)
Amsterdam Centraal – Düsseldorf Hbf | Düsseldorf Hbf – München Hbf (nachttrein) | München Hbf – Roma Termini NB aankomst dag 2 (tussen 9 en 10 uur in de ochtend)

TERUGREIS dag 10 (vertrek tussen 20 en 21 uur, nachttrein)
Roma Termni – München Hbf | München Hbf – Düsseldorf Hbf | Düsseldorf Hbf – Amsterdam Centraal . NB aankomst dag 11 (tussen 17 en 18 uur)

Deze lezersreis wordt uitgevoerd in samenwerking met: Low Carbon Travel, specialist in duurzame reizen naar Italië.

Aanvraagformulier treinreis Rome

Meer over reizen met de trein