Terug naar overzicht
piazza duomo restaurant alba

Deze 4 Italiaanse restaurants behoren tot de World’s 50 Best Restaurants

Gisteravond zijn de World’s 50 Best Restaurant Awards 2021 uitgereikt in Antwerpen. Op de ranglijst met de vijftig beste restaurants prijken vier zaken uit Italië.

Dankzij een jury van meer dan duizend culinaire experts biedt de lijst jaarlijks een momentopname van vijftig van de beste restaurants voor unieke culinaire ervaringen. Ook is de lijst de barometer voor wereldwijde gastronomische trends.

Beste restaurant ter wereld 2021

De winnaar van The World’s Best Restaurant 2021 is Restaurant Noma uit Kopenhagen. Noma staat bekend om het creëren van New Nordic Cuisine en het inspireren van een hele generatie chef-koks over de hele wereld. Het winnende restaurant werd al eerder tot beste restaurant uitgeroepen – in 2010, 2011, 2012 en 2014 – voordat Noma in 2016 werd gesloten en in 2018 naar een nieuwe locatie verhuisde. Nu, terug in topvorm met seasonal dining, verrast Noma gasten opnieuw met innovatieve menu’s.

In 2018 en 2016 stond een Italiaans restaurant op nummer 1, Osteria Francescana van Massimo Bottura.

Lido 84 in Gardone Riviera
Lido 84 in Gardone Riviera

4 Italiaanse restaurants op de lijst

Van de 50 beste restaurants ter wereld bevinden zich vier Italiaanse restaurants in de top 30 daarvan. De hoogte notering is op nummer 15 voor Lido 84 in Gardone Riviera. Op de voet gevolgd (no. 18) door Piazza Duomo in Alba. Le Calandre in Rubano staat op plaats 25 en restaurant Reale van topchef Niko Romito in Castel di Sangro op plaats 29.

Restaurant Reale van Niko Romito

‘De nieuwe koning van de Italiaanse gastronomie’ dat is hoe de Gambero Rosso, dé Italiaanse restaurantgids, Niko Romito in 2017 bestempelt. Het Amerikaanse magazine Vanity Fair beweert op haar beurt dat de 43-jarige chef de Italiaanse keuken wereldwijd nog beroemder zal maken.

Zijn restaurant, Reale, zit in het zestiende-eeuws klooster Casadonna, vlakbij het dorpje Castel di Sangro in Abruzzo. Het klooster herbergt tevens een hotel di charme, een culinair laboratorium en een kookschool. Op deze locatie behaalt Niko zijn successen. In 2015 is hij ‘jongste chef van het jaar’ en in 2007, 2009 en 2014 vergaart hij drie Michelinsterren.

BEKIJK OOK: