Terug naar overzicht

Bolgheri, toeren door een van de beroemde wijngebieden van Toscane

Bolgheri is een pittoresk plaatsje in de Maremma-streek. Reis door het karakteristieke Toscaanse landschap en een van de beroemdste wijngebieden van Italië.

De Maremma is een Toscaans gebied met veel gezichten. Je vindt er verlaten stranden, dichte pijnboombossen, glooiende heuvels én de duurste wijnranken van Italië. Het dorpje Bolgheri is het stralende middelpunt.

Beroemde weg
Bolgheri is wereldberoemd om een laan. Uiteraard is dat niet zomaar een laan. De Viale dei Cipressi is een vijf kilometer lange, golvende weg die aan weerszijden wordt omgeven door zo’n 2.000 torenhoge cipressen. Aan het eind van deze schilderachtige laan vind je het dertiende-eeuwse kasteel van Bolgheri dat de toegang naar het dorp markeert.

Sassicaia wijn
Bolgheri staat ook bekend om de fantastische wijnen die er worden gemaakt. Zo wordt hier de prestigieuze Sassicaia geproduceerd. Deze wijn zet Italië in de jaren zeventig van de vorige eeuw als producent van topwijnen op de wereldkaart. Sassicaia betekent ‘stenige grond’, die hier inderdaad rijk is aan kiezels en stenen. De grond en het microklimaat aan de Toscaanse kust vormen een ideale voedingsbodem voor fantastische wijn.

Beroemde wijnhuizen
Rondom Bolgheri vind je ook andere beroemde wijnhuizen, zoals Ornellaia en Campo alle Comete. Loop door de wijngaarden, volg een rondleiding en ga vooral proeven. Bij Campo alle Comete proef je bijvoorbeeld drie wijnen in een uur, vanaf 20 euro.

Antinori-wijndomein
In deze regio maakt de Antinori-familie al wijn sinds 1385, en op dit moment staan de drie zussen Albiera, Allegra en Alessia aan het roer. Wil je overnachten tussen de wijnranken dan is het boetiekhotel van een Antinori-telg, Tenuta di Biserno, een fijn adres. Op een landgoed van zo’n 70 hectare slaap je in sfeervolle, klassiek ingerichte kamers. Wil je meer weten, zien en proeven van de Antinori-wijnen, maak dan een uitstapje naar die andere Toscaanse wijnstreek, Chianti. Hier bezoek je Marchesi Antinori. Het wijndomein van de familie is uitgegroeid tot een ware attractie met een hypermoderne wijnkelder, een architectonisch imposant museum, restaurant, auditorium en winkel.

Trip naar Toscane

Wij weten precies waar je moet zijn! Bekijk onze reisaanbieding.

Bekijk ook: