Terug naar overzicht

Mauro (81) woont alleen op een Italiaans eiland en moet na ruim 30 jaar vertrekken

Mauro woont al ruim 30 jaar op een onbewoond Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Nu moet hij het eiland verlaten. ‘Daar ben ik erg verdrietig over’.

Eerder schreven we al over deze bijzondere eilandbewoner.

Eiland Budelli
Mauro Morandi woont sinds 1989 op Budelli. Dit eiland ligt tussen Corsica and Sardinië in, in de Maddalena-archipel. Lange tijd was niemand op de hoogte van het feit dat Morandi daar woonde. In 2018 kreeg hij wifi en via zijn Instagram-account liet hij iedereen meegenieten van zijn prachtige leefomgeving. Dat account telt inmiddels ruim 73.000 volgers.

Verblijf
Nu moet Mauro vertrekken. Volgens de Italiaanse autoriteiten heeft ‘de gepensioneerde leraar een belangrijke regel overtreden door zonder de vereiste papieren enkele wijzigingen aan zijn verblijf aan te brengen’, meldt het AD.

‘Ik moet nu echt gaan
Een petitie die meer 70.000 keer is ondertekend, biedt geen soelaas. De ‘Robinson Crusoë van Italië’ moet alsnog vertrekken. ‘Ik heb het opgegeven’, vertelt Morandi in Italiaanse media. ‘Ze zeggen dat ze mijn huis moeten opknappen. Ik moet nu echt gaan. Ik ben erg verdrietig dat ik na 32 jaar gedwongen moet vertrekken.’

Naar La Maddalena
Volgens The Guardian verhuist de Italiaan naar een appartement op het nabijgelegen La Maddalena, het grootste eiland van de archipel. ,’Ik hoop dat iemand Budelli net zo goed zal beschermen als ik heb gedaan’, aldus de Italiaan. ‘Ik blijf aan de rand van het dorp wonen. Ik zal er alleen komen om boodschappen te doen. Mijn leven verandert al met al niet enorm: ik kan de zee blijven zien.’

BEKIJK OOK:

Bron: AD