Terug naar overzicht
Hotspots in Toscane

5x fotogenieke hotspots in Toscane

We kennen allemaal de prachtige foto’s van Toscane. Glooiende landschappen, fantastische steden en een fraaie kustlijn. Maar waar vind je het perfecte decor voor vakantiekiekjes? Dat verklappen we vandaag. Het leukste is dat je onderweg de regio écht leert kennen. Dus stap in je huurauto en ga op weg naar de meest fotogenieke hotspots in Toscane: je komt met een indrukwekkend fotoalbum thuis.

Karin’s Choice heeft de leukste kleinschalige vakantieplekjes in Italië en rond de Middellandse Zee. De vakanties zijn altijd inclusief vlucht, huurauto en verblijf. Kijk op karinschoice.nl.

Fotogenieke hotspots in Toscane

La Foce

De mooiste locatie voor een foto met een slingerweg door de kenmerkende heuvels met cipressen is La Foce. Neem de afslag naar de SP40, de Strada Vecchia Senese vanaf de Strada Provinciale 146. Volg de weg en dit fantastische landschap verschijnt vanzelf voor je ogen.

De torens van San Gimignano

In de middeleeuwen bouwden rijke familie torens om hun macht te tonen. In San Gimignano ontstond een heuse skyscraper-oorlog, die de stad haar merkwaardige uiterlijk geeft. Van mijlenver zie je de wolkenkrabbers, die je kunt beklimmen voor de mooiste uitzichtfoto’s.

Velden vol klaprozen

Wat is er mooier dan het contrast van groene heuvels, een blauwe lucht en knalrode klaprozenvelden? Dit spectaculaire kleurenpalet vind je in de Val d’Orcia. Tot en met juni staan de klaprozen in bloei. Neem de SP451 vanaf Buonconvento.

Cappella Viteleta

Het bekendste kapelletje in het Toscaanse landschap is Cappella Viteleta. Gelegen op een heuvel dat je via een cipressenweggetje bereikt. Deze hotspot ligt op ongeveer twee kilometer van San Quirico d’Orcia op weg naar Pienza. Wel goed kijken want je mist de kapel zo. De weg ernaartoe geeft meer foto-opties dus rijd niet te snel.

Zonnebloemvelden

Houd je van felle kleuren, dan val je ’s-zomers met je neus in de boter langs de SR2 tussen La Colonna Monteriggioni en Siena. Daar vind je de grootste zonnebloemvelden die voor prachtige plaatjes garant staan.

Perfecte verblijfsplaats: Il Selvatellino

Wil je overnachten tussen al deze hotspots? Il Selvatellino is een prima uitvalsbasis. De prachtig verbouwde boerderij heeft appartementen en een heerlijk zwembad in een rustige omgeving. Bij Karin’s Choice is een huurauto altijd inclusief.

Reistijden naar de fotohotspots:
La Foce: 1,5 uur
San Gimignano: 45 minuten
Buonconvento: 1 uur
Cappella Viteleta: 1,5 uur
La Colonna Monteriggioni: 30 minuten

hotspots in Toscane hotspots in Toscane