Terug naar overzicht
ik vertrek Sicilië Marcel Natasja

Hoe gaat het met Marcel en Natasja uit ‘Ik Vertrek’ Sicilië?

De familie Janssen vertrekt in de winter van 2014 naar Italië om een vakantieverblijf te starten. Maar dat gaat helemaal mis. Zaterdagavond was in Ik Vertrek een follow-up te zien. Zo gaat het nu met hen.

In 2014 gaan Marcel en Natasja het avontuur aan. Ze vertrekken naar Umbrië om daar een agriturismo te runnen. Ze bereiden zich tot in de puntjes voor en niets staat hun Italiaanse droom in de weg. Maar dan gaat het mis: wanneer Marcel en Natasja het huurcontract willen ondertekenen, komt de eigenaar met een onverwachte eis. Hij wil dat het Nederlandse stel het huurbedrag zes jaar vooruitbetaalt.

Onzekerheid
Dat kunnen Marcel en Natasja niet. Daarom trekt het gezin in bij de zus van Natasja op Sicilië. Marcel gaat terug naar Nederland en werkt in hun oude woonplaats, Landgraaf. Anderhalf jaar later heeft de zoektocht nog steeds geen resultaat. Het is een onzekere tijd voor de familie Janssen. Marcel woont in Nederland en Natasja en de kinderen in een huurhuis op Sicilië.

Droomplek
In 2017  vinden Natasja en Marcel dan eindelijk hun droomplek. Ze kopen een prachtige, gerenoveerde boerderij in Chiaramonte Gulfi op Sicilië. Er zijn 5 kamers, 4 suites en er is een binnenplaats waar de gasten  ontbijten. Ze kunnen eindelijk mensen ontvangen en volledig genieten van hun tijd in Sicilië.

Volledig ingeburgerd
De drie kinderen zitten in Sicilië op school en zijn inmiddels volledig ingeburgerd. Luca is 18 jaar en zit in het laatste jaar van de middelbare school. Hij voelt zich helemaal thuis op het Italiaanse eiland. Dante zit in het derde jaar met als keuzerichting architectuur. Guilia is begonnen met haar eerste jaar op de middelbare school. Terug naar Nederland? Daar moeten ze allemaal niet aan denken, behalve voor die lekkere frikandel speciaal.

Ben jij benieuwd hoe het Italiaanse schoolsysteem werkt? Lees dan deze blog: Nina verbaast zich over het Italiaanse schoolsysteem

Italiaanse droom
Het is gelukt om een bedrijf te starten in Italië, maar Marcel wil niet alles achterlaten. Hij werkt en woont nog altijd in Landgraaf. Zodra het bedrijf goed draait, komt hij ook naar Italië. Na een lange tijd van onzekerheid is de Italiaanse droom voor de familie Janssen echt uitgekomen.

Wil jij de aflevering van zaterdag terugkijken? Dat kan hier: avrotros.nl. 

LEES OOK:  

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Beeld: Facebook