Terug naar overzicht
Strand local italië-will-truettner-unsplash

Zo gedraag je je als een echte local op het Italiaanse strand

Italië heeft met een kust van ruim 8.000 kilometer lang een behoorlijk aantal stranden. Zo gedraag je je daar als een echte local.
1. Strandkleding
Trek niet te veel aan als je naar het strand gaat. Een strandjurkje of een korte broek met een t-shirt is meer dan genoeg. Laat je sneakers achter in het hotel en kies voor een paar teenslippers. Maar let op, op zandstranden loop je op blote voeten, tenzij het zand te heet is om over te lopen.
2. Openbaar of privé-strand
Openbare stranden (spiaggia pubblica) zijn gratis, maar ontbreken helaas vaak in de buurt van grotere steden of kustplaatsen. Op het openbare strand markeer je je territorium met een groot strandlaken. Als moet je niet raar opkijken als een paar centimeter verderop iemand zijn strandlaken neerlegt.
Op een privéstrand kun je een ligstoel of een parasol huren. Meestal betaal je een vast bedrag voor de hele dag. Vaak kun je ook een hutje huren waar je je om kunt kleden en je spullen achterlaat. De prijzen variëren sterk. Informeer bij je slaapadres waar je het beste heen kunt gaan voor een dagje abbronzare.
Zo drink je koffie als een local.
Strand locals
Zoek je Italiaanse bestemming
3. Vooral doen

1. Groet je buurman
Oogcontact maken of ze met een simpele knik begroeten is voldoende.
2. Ga zwemmen
Ga net als de Italianen zwemmen. Let wel op, er is altijd een strandwacht aanwezig. Net als in andere landen betekent een rode vlag dat het te gevaarlijk is om de zee in te gaan. En ga niet te snel de zee in na de lunch want dan riskeer je een blocco della digestione.
3. Geniet van een koud drankje
Neem je eigen spullen mee in een koelbox, zoals de Italianen doen, of haal een drankje in een strandtent. Alcohol drinken is bijna op alle stranden toegestaan. Zo niet, dan staat het aangegeven.
Reis mee naar Le Marche, een regio waar bergen zachtjes naar de prachtige kustlijn rollen, met vergezichten die je ogen verleiden om verder te rijden van het ene naar het andere pittoreske stadje of Middeleeuwse dorpje.

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Hoe fijn de reuring van de stad ook is, soms is het lekker om rust en verkoeling op te zoeken. In deze drie parken in Rome lukt dat heel goed.

Hoewel Ponza tot een van de mooiste plekken van Italië behoort, is het eiland tamelijk onbekend.