Zo gedraag je je als een echte local op het Italiaanse strand
Terug naar overzicht

Zo gedraag je je als een echte local op het Italiaanse strand

Italië heeft met een kust van ruim 8.000 kilometer lang een behoorlijk aantal stranden. Zo gedraag je je daar als een echte Italiaan(se).

1. Strandkleding
Trek niet te veel aan als je naar het strand gaat. 😉 Een strandjurkje of een korte broek met een t-shirt is meer dan genoeg. Laat je sneakers achter in het hotel en kies voor een paar teenslippers. Maar let op, op zandstranden loop je op blote voeten, tenzij het zand te heet is om over te lopen.

2. Openbaar of privé-strand
Openbare stranden (spiaggia pubblica) zijn gratis, maar ontbreken helaas vaak in de buurt van grotere steden of kustplaatsen. Op het openbare strand markeer je je territorium met een groot strandlaken.Als moet je niet raar opkijken als een paar centimeter verderop iemand zijn strandlaken neerlegt.

Op een privéstrand kun je een ligstoel of een parasol huren. Meestal betaal je een vast bedrag voor de hele dag. Vaak kun je ook een hutje huren waar je je om kunt kleden en je spullen achterlaat. De prijzen variëren sterk. Informeer bij je slaapadres waar je het beste heen kunt gaan voor een dagje abbronzare.

3. Vooral doen
1. Groet je buurman
Oogcontact maken of ze met een simpele knik begroeten is voldoende.
2. Ga zwemmen
De Italianen gaan zwemmen. Let wel op, er is altijd een strandwacht aanwezig. Net als in andere landen betekent een rode vlag dat het te gevaarlijk is om de zee in te gaan.
3. Geniet van een koud drankje
Neem je eigen spullen mee in een koelbox, zoals de Italianen doen, of haal een drankje in een strandtent. Alcohol drinken is bijna op alle stranden toegestaan. Zo niet, dan staat het aangegeven.

LEES OOK:

Wil je dagelijks de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips van Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!