Terug naar overzicht
fietsen langs het Gardameer

Ontdek Italië via deze 5 prachtige fietsroutes

De mooiste routes

Van een ontspannen ritje rondom het meer tot lange afstandsroutes, van de punt van de schoen naar de hak van de Laars, het Italiaanse landschap leent zich bij uitstek voor een verkenning per tweewieler. Bella Italia biedt fietsroutes voor ieders niveau.

Partnership – De Smaak van Italië samen met ENIT

Hier delen we 5 mooie fietsroutes in Italië.

Rondom het Gardameer

Zo is onlangs het zogenaamde Fietspad van je Dromen geopend, een twee kilometer lang fietspad rondom het Gardameer, dat uiteindelijk een 140 kilometer lange route moet worden – van Limone sul Garda tot de uithoeken van Riva del Garda: het uitzicht is hier prachtig en het pad ligt binnen ieders bereik.

Langs de Bloemenrivièra

Een andere regelrechte aanrader is het Bloemen Fietspad, langs de Italiaanse Bloemenrivièra in Ligurië. Dit pad van 24 kilometer is aangelegd waar voorheen de trein reed tussen San Lorenzo al Mare en Ospedaletti. Aan de ene kant passeer je de zee en aan de andere kant vele bloemen.

Hak van de Laars

In het laagseizoen, wanneer er minder verkeer is en de temperatuur mild, is Salento een ideale fietsbestemming. Salento is een streek in de hak van de Laars. Met een 210 kilometer lange, veelal vlakke route is het rondje van Lecce naar Santa Maria di Leuca ook haalbaar voor de minder ervaren fietser. Je rijdt langs de mediterrane kust en het platteland, en passeert kleine dorpjes waar je zeker de lokale specialiteiten en wijnen wilt proeven.

Via Francigena

Als je in de voetsporen wilt treden van pelgrims, dan is de Via Francigena een epische route. Dit beroemde pad van ruim 1.000 jaar oud loopt te midden van historische pleisterplaatsen en een idyllisch landschap. Start je trip in de Alpen bij de Grote Sint-Bernhardpas en reis 800 kilometer verder naar Rome, of fiets vanuit Toscane naar De Eeuwige Stad.

Internationaal pad

Niet minder episch is het internationale, lange afstand-pad van München naar Venetië: start in de Beierse Alpen en 560 kilometer later ben je aan de Adriatische kust.

Meer over fietsen in Italië