Ontdek Italië via deze 5 prachtige fietsroutes
Terug naar overzicht

Ontdek Italië via deze 5 prachtige fietsroutes

Van een ontspannen ritje rondom het meer tot lange afstandsroutes, van de punt van de schoen naar de hak van de Laars, het Italiaanse landschap leent zich bij uitstek voor een verkenning per tweewieler. Bella Italia biedt fietsroutes voor ieders niveau.

Partnership – De Smaak van Italië samen met ENIT

Hier delen we 5 mooie fietsroutes in Italië.

1.Rondom het Gardameer
Zo is onlangs het zogenaamde Fietspad van je Dromen geopend, een twee kilometer lang fietspad rondom het Gardameer, dat uiteindelijk een 140 kilometer lange route moet worden – van Limone sul Garda tot de uithoeken van Riva del Garda: het uitzicht is hier prachtig en het pad ligt binnen ieders bereik.

2. Langs de Bloemenrivièra
Een andere regelrechte aanrader is het Bloemen Fietspad, langs de Italiaanse Bloemenrivièra in Ligurië. Dit pad van 24 kilometer is aangelegd waar voorheen de trein reed tussen San Lorenzo al Mare en Ospedaletti. Aan de ene kant passeer je de zee en aan de andere kant vele bloemen.

3. Hak van de Laars
In het laagseizoen, wanneer er minder verkeer is en de temperatuur mild, is Salento een ideale fietsbestemming. Salento is een streek in de hak van de Laars. Met een 210 kilometer lange, veelal vlakke route is het rondje van Lecce naar Santa Maria di Leuca ook haalbaar voor de minder ervaren fietser. Je rijdt langs de mediterrane kust en het platteland, en passeert kleine dorpjes waar je zeker de lokale specialiteiten en wijnen wilt proeven.

4. Via Francigena
Als je in de voetsporen wilt treden van pelgrims, dan is de Via Francigena een epische route. Dit beroemde pad van ruim 1.000 jaar oud loopt te midden van historische pleisterplaatsen en een idyllisch landschap. Start je trip in de Alpen bij de Grote Sint-Bernhardpas en reis 800 kilometer verder naar Rome, of fiets vanuit Toscane naar De Eeuwige Stad.

5. Internationaal pad
Niet minder episch is het internationale, lange afstand-pad van München naar Venetië: start in de Beierse Alpen en 560 kilometer later ben je aan de Adriatische kust.

BACK ON TRACK
Italië is back on track! We mogen weer naar de Laars en proeven van alles wat Italië te bieden heeft: van de historische cultuurschatten via de muziek en het lekkere eten tot de prachtige natuur. Koop het nieuwste magazine in onze webshop (nu zonder verzendkosten!) of in een winkel bij jou in de buurt.

BEKIJK OOK:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de laatste reisinformatie en tips, volg ons op Facebook!