Terug naar overzicht
Geheime eilanden Italie

Voor de Italianen zijn deze vijf eilanden het liefst een goed bewaard geheim.

Italië heeft prachtige eilanden, maar deze vijf houden de locals liever geheim. De eilanden in de buurt van Sicilië, Puglia en Sardinië zijn namelijk ware paradijsjes.
1. Levanzo | Sicilië
Het eiland Levanzo behoort tot de Egadische Eilanden en ligt aan de westkust van Sicilië. Het eiland telt slechts 450 inwoners. Je hoeft er niet te overnachten om alles te zien, een dagtrip is meer dan genoeg om het eiland te verkennen.
Levanzo-angela-marin-unsplash
Filiculdi eiland
2. Filicudi | Sicilië
Met gras begroeide valleien, prachtige grotten en witte dorpjes. Filicudi hoort bij de Eolische eilanden. Vanuit Nederland is de archipel de verste bestemming in Italië, maar het is de reis zeker waard.
Lees ook: Filicudi, even offline op het eiland van de kappertjes.
Reis mee naar Sicilië

3. La Maddalena | Sardinië
Deze archipel vind je aan de Costa Smeralda. Je vindt de eilandengroep ten noorden van Sardinië. La Maddalena is geliefd bij zeilers vanwege de ongerepte natuur en het smaragdgroene water.
La Maddalena Sardinië
Lees ook: Het Sardijnse Palau, poort naar de Italiaanse Malediven, namelijk de Maddalena-archipel.
4. Pantelleria
Pantelleria ligt in de Middellandse Zee en ligt ongeveer halverwege Sicilië en Tunesië. Het is het vijfde eiland van Italië, maar ook deze oase van rust houden de Italianen liever geheim.
5. Tremiti | Puglia
De regio Puglia is dé vakantiebestemming van dit moment, maar heb je al eens gehoord van Tremiti? Deze eilanden voor de kust van Noord-Puglia zijn prachtig. Maar op de een of andere manier hebben de zandstranden van Tremiti de toeristen nog niet bereikt.
Reis mee naar Puglia

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Livorno, de Toscaanse stad is ook zeker een bezoek waard. Dit zijn 9 dingen die je wil doen als je in Livorno bent.

In Italië vind je overal prachtige kustplaatsen met pastelkleurige huizen en de mooiste baaitjes. Op deze plekken aan zee is het prima toeven.

De culinaire hoogstandjes van Elba zijn bijzonder, toer mee met Sabrina en maak een smakelijke strooptocht over dit Toscaanse eiland.