Terug naar overzicht

Santa Lucia – ken je deze mooie buurt in Napels al?

Wist je dat Napels – naast een rauwe kant – ook heel chique buurten heeft? Zo is Santa Lucia een mooie wijk aan het water met veel leuke adresjes.

Wie de wereldberoemde boekenreeks De geniale vriendin van Elena Ferrante leest, droomt samen met hoofdpersoon Lenù regelmatig weg bij het lezen van haar beschrijvingen van Napels aan zee. Hier wuiven palmbomen en paraderen rijke Napolitanen op de schoenen die gemaakt worden in de bloedhete schoenenateliers in de arme wijken.

De leukste plekken aan zee

In ons magazine verzamelden de leukste plekken, pal aan zee. Wij lichten hier vast een tipje van de sluier.

Lungomare, Santa Lucia
Een passegiata over de Lungomare, een boulevard die in zo’n vier kilometer de buurten Santa Lucia en Mergellina verbindt, mag niet ontbreken. In totaal omvat de Lungomare vier straten: Via Nazario Sauro, Via Partenope, Via Caracciolo en Via Mergellina, die allemaal hun eigen karakter kennen. Van chique hotels, en oneindige vergezichten tot rommelige visrestaurantjes  – als je over deze Lungomare wandelt, leer je Napels beter kennen.

Ba-bar, Santa Lucia
Een goed adres om even op adem te komen, dat is Ba-Bar. Vlakbij de Lungomare zijn vier vrienden met vier gemeenschappelijke passies; de zee, het leven, cultuur en cinema een restaurant begonnen, waar ze behalve smakelijke gerechten ook ideeën en events verzorgen. Zo verschijnen er regelmatig bijzondere collecties van Napolitaanse fotografen aan de muren, of wordt de aperitivo verrijkt door een vleugje Italiaanse livemuziek. De gerechten zijn tot in de puntjes verzorgd, net als de gemiddelde Napolitaan die hier voet op het terras zet. Via Santa Lucia 169-171, ba-bar.it

Lees alle tips van het chique Napels in ons magazine! Koop ‘m in de winkel of bestel de Slow Living-editie in de webshop.

LEES OOK:

Beeld: Sophie Delauw