Terug naar overzicht

Dit mooie zaakje is de oudste snoepwinkel van Italië

Er zijn natuurlijk meer snoepwinkels die claimen dat ze de oudste zijn van Italië. Maar deze snoepwinkel in Genua is dat waarschijnlijk echt.

De snoepwinkel Pietro Romanengo fu Stefano opende haar deuren in 1780 en is altijd in handen van familie Romanengo gebleven. In de winkel vind je het lekkerste snoepgoed, ook uit vervlogen tijden. Je vindt er onder andere gesuikerd fruit en bonbons.

Magische winkel
De hele winkel is nog zoals het vroeger was, zelfs de verpakkingen zijn hetzelfde gebleven. Het snoep staat in glazen potten en in ouderwetse glazen vitrines van de chique houten counter. Het bedrijf maakt de snoepjes nog op precies dezelfde manier als in de 18e eeuw, dat maakt de plek extra magisch.

Twee filialen
Er zijn twee filialen van confetteria Romanego te vinden in Genua. De originele winkel is te vinden op Via Soziglia 74r. en de nieuwere zaak (uit de jaren dertig van de vorige eeuw) vind je op Via Roma 51r. Ook deze winkel volledig aangekleed in de ouderwetse stijl, maar het originele filiaal is natuurlijk nét wat leuker. romanengo.com

LEES OOK:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: italymagazine.com
Beeld: facebook.com