Vier de feestdagen op z'n Italiaans met een panettone
Terug naar overzicht

Vier de feestdagen op z’n Italiaans met een panettone

Wil je de feestdagen op z’n Italiaans vieren? Dan mag een heerlijke panettone niet ontbreken! Bij ons bestel je de lekkerste panettone rechtstreeks uit Italië of ontvang hem als cadeau bij een abonnement.

Alles over de panettone en hoe je ze kan bestellen

Wat is een panettone

Panettone is een Italiaans luxebrood met vruchten en wordt vooral rond kerstmis gegeten. Je kunt het een beetje vergelijken met hoe wij elk jaar met de kerst een stol op tafel zetten. De Italianen eten de panettone vooral als dessert na het kerstdiner. Maar het is natuurlijk ook lekker als ontbijt of lunch.

Het brood heeft een zeer luchtige en zachte structuur en wordt gebakken in een hoge ronde vorm. De panettone heeft die luchtige structuur omdat het wordt gemaakt van zuurdesem.De panettone is niet alleen heerlijk bij een kop thee of een caffè. Serveer er eens een glaasje likeurwijn bij of een feestelijk glas spumante!

panettone

Panettone uit Milaan

De Duomo, het Sforzesco-kasteel, de galerij en… panettone. Er bestaat een eeuwenoude band tussen Milaan en panettone, die teruggaat tot in de Middeleeuwen. Een decreet uit 1395 stond alle Milaanse bakkerijen toe om de zogenaamde Pan del Ton (wat een ‘waardevol brood’ betekent) voor Kerstmis te bakken: een wit brood gemaakt van tarwebloem, dat zelfs de armen hadden kunnen hebben op die speciale feestdag. Dit luxe brood vormde het hart van een kersttraditie in Milaan: op kerstavond verdeelde het gezinshoofd een Pan del Ton en gaf elk gezinslid een stuk terwijl ze bij de open haard zaten. Na verloop van tijd is panettone de populairste kerstcake van Italië geworden. Bij Panettone Vergani worden de panettones nog volgens traditioneel recept bereid. Wij hebben een aantal van hun beste panettone uit de Gourmet-lijn voor je geselecteerd. Je kunt ze hieronder per stuk bestellen of neem een abonnement en krijg een panettone cadeau.

 • Vergani Amaretto
 • Deze heerlijke panettone is gevuld met sinaasappelrasp, rozijnen en gedecoreerd met amandelglazuur en amandelstukjes.
 • Vergani Tiramisu
 • De echte tiramis-fans moeten deze smaakvolle panettone proeven.
 • Vergani Limoncello
 • De panettone met limoncello is, zoals de naam al doet vermoeden, gevuld met Limoncellocrème. Een kenmerkende mediterrane smaak.
 • Vergani Traditionale
 • Deze panettone wordt volgens de traditie bereid in 72 uur, met verse eieren, roomboter en natuurlijk zuurdesem.

Panettone uit Sicilië

Etnadolce Panettone wordt geproduceerd in de ambachtelijke bakkerij van Etna Dolce in Sicilië.
Verpakt in luxe oranje geschenkverpakking en daarom zeer geschikt om cadeau te geven als kerstpakket of -geschenk.

 • Etnadolce Pistache
 • Etnadolce Panettone con crema di Pistacchio 750 gram in luxe geschenkverpakking. Deze panettone is gevuld met pistachecrème. Panettone gevuld met pistachecrème, bedekt met wit glazuur en pistache druppels. Verpakt in luxe groene geschenkverpakking.
 • Etnadolce Traditionale
 • Etnadolce Panettone, Tradizionale 750 gram in luxe geschenkverpakking. Deze klassieke panettone is gevuld met rozijnen en gekonfijte sinaasappel, gedecoreerd met amandelen en kristalsuiker. Verpakt in een luxe, oudroze kerstverpakking.

Bestel hier je panettone(s)

Bestel jouw favoriete panettone los vanaf € 22,50 (excl. verzendkosten) of ontvang hem als cadeau bij een abonnement op De Smaak van Italië. Hieronder krijg je de diverse keuzes.

Bestel een of meer panettones

Een panettone + abonnement

Een panettone + abonnement als cadeau