Terug naar overzicht
scilla calabrie

Na je pensioen wonen in Italië wordt nu nóg aantrekkelijker

Als je ooit droomde van een zorgeloos leven, zonder belasting, mét zon en een lekker bordje pasta, dan zou je dat in Italië wel eens kunnen vinden. La dolce vita lijkt dichterbij dan ooit dankzij een nieuwe internationale pensioenregeling.

Een voorstel van de nieuwe Italiaanse regering klinkt veel (toekomstige) pensionado’s als muziek in de oren.

Zuidelijke Italiaanse regio’s
Het doel is om te zorgen voor nieuwe inwoners in de dunbevolkte zuidelijke Italiaanse regio’s Calabrië, Sardinië en Sicilië. Het idee is om nationale en internationale pensionado’s er tien jaar belastingvrij te laten wonen. Bovendien zijn de kosten voor het dagelijks leven laag en je kwaliteit van leven is hoog (denk bijvoorbeeld: zon, zee, heerlijk eten).

Economische boost
Het voorstel is onderdeel van een plan om de economie in de genoemde Italiaanse regio’s een boost te geven en moet nog door het parlement worden goedgekeurd. Door de werkloosheid hebben veel, met name jonge, inwoners deze gebieden verlaten. Voor gepensioneerden is het banentekort echter geen obstakel.

LEES OOK: wil je niet meteen emigreren en wel even weg dit najaar? Bekijk ons vakantieaanbod in Italië

60.000 pensionado’s
Als het voorstel wordt goedgekeurd dan hoopt de regering zo’n 60.000 pensionado’s aan te trekken. Dan komt een dagelijks aperitivo met uitzicht over de Middellandse Zee binnen handbereik.

LEES OOK:

Bron: CultureTrip