Terug naar overzicht
restaurants in florence

Hier vind je de beste restaurants in Florence

De Smaakredactie selecteert in CITYTIPS iedere week de beste tips voor weekendjes weg in de hele Laars: van Milaan tot Lecce en van Turijn tot Palermo. Dit keer selecteerden we de beste restaurants in Florence. 

1) Santarosa Bistrot

Deze smaakvolle bistrobar is gevestigd achter de bekende Trattoria Sabatino (die dit jaar precies 60 jaar bestaat). Bij Santarosa Bistrot dineer je al fresco onder bomen. De barmannen geven je graag advies over een alcoholische versnapering van de wijnkaart, die is gecureerd door Enoteca Pitti Gola e Cantina. Meer informatie over deze Trattoria Sabatino vind je in de nieuwste Smaak van Italië. Via Pisana 2.

beste restaurants van florence

2) Trattoria Da Burda

In een buitenwijk van Florence vind je een van de meest authentieke restaurants van de stad. De gerechten die hier geserveerd worden, worden uitstekend gecombineerd met de beste wijnen. Onze huisfotograaf Sofie Delauw nam hier een kijkje en schreef erover in haar smakelijke boek The curious eater.  Doordeweeks zit je hier aan tafel met de werklui uit de buurt, in het weekend wordt dit het domein van Toscaanse foodies. Via Pistoiese 154.

3) Trattoria I due G

In iedere stad vind je van die restaurantjes die de locals liever voor zichzelf houden. Je vindt Trattoria I due G in weinig gidsjes, en er zijn niet veel Florentijnen die je het adres zullen aanraden als je naar een goede trattoria vraagt. Toch namen wij er een keer een kijkje en waren meteen verkocht. Hier schuif je aan voor zeer smaakvolle Florentijnse klassiekers zoals pappa al pomodoro en bistecca. Via Bernardo Cennini 6/red.

beste restaurants florence

4) Il Magazzino

Hier eet je klassieke Florentijnse gerechten die net even anders worden opgediend. Denk aan trippa of lampredotto, maar dan geserveerd als smakelijke bitterbal of ongelooflijk lekker stoofpotje. Piazza della Passera 50125.

5) Borgo San Jacopo

Dit exclusieve restaurant mag ook niet in dit lijstje ontbreken. Hier vind je misschien wel het meest romantische dinerdecor van de stad: vanaf het terras kijk je ’s avonds uit op een prachtig verlichte stad, gelegen aan de Arno. Doordeweeks kun je hier behalve voor een tongstrelend diner ook terecht voor een lichte lunch, bestaande uit vier gangen (stuk voor stuk prachtig opgediend op een opgemaakt bord). Borgo S. Jacopo 62/red.

beste restaurants in florence

6) Ristorante del Fagioli

Dit is niet perse een restaurant waar je alleen Florentijnen aan zult treffen. Ook toeristen doen zich in dit restaurant in hartje Florence graag te goed aan de verfijnde keuken. Toch heeft het zijn charme, goede prijzen en smaak behouden! Corso Tintori 47. 

beste restaurants in florence

Meer handige tips voor je stedentrip Florence? Lees dan ook even dit, of dit.

Omslagfoto: Sofie Delauw