Terug naar overzicht
Noto Sicilie

Toeren langs de cultuurschatten op Sicilië

Stoppen bij dat mooie uitzicht of voor dat leuke restaurant. Je stapt in de auto en ziet wel waar je belandt. Sicilië barst van de baroksteden en Griekse en Romeinse cultuurschatten. Op deze roadtrip kom je ze allemaal tegen.

Route: Catania – Syracuse – Noto – Agrigento
Afstand: ca. 290 km

We starten in de chaotische stad onder de rook van de Etna, Catania. Hier wil je de kathedraal, de markt en het Romeinse theater zien en ook even shoppen, want dit is het ‘Milaan van het zuiden’. Vervolgens koersen we een uurtje zuidelijker naar Syracuse.

Werelderfgoed
Syracuse staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en herinnert aan de bloeiperiode van de Griekse cultuur op het eiland. Een voorbeeld daarvan is het Parco Archeologico della Neapolis met het goed bewaard gebleven Teatro Greco uit de 5e eeuw voor Christus.

Barokvallei Val di Noto
Vervolgens zakken we af naar de barokvallei, Val di Noto. Dankzij de rijkversierde gebouwen vormt de vallei een waar paradijs voor de kunstliefhebber. Maar ook de wijndrinkers, zonaanbidders en fijnproevers hebben hier niets te klagen. Na Noto is Modica de bekendste stad in de vallei.

Valle dei Templi
Via dit heuvelstadje rijden we richting Agrigento, dat bekendstaat om haar eeuwenoude tempels. De Kolymbetra-tuin is onze favoriet in de Valle dei Templi. En als je toch in de buurt bent, moet je het natuurwonder Scala dei Turchi zien. De hagelwitte kalksteenrotsen, die langzaam zijn gevormd door zee en wind, steken prachtig af tegen de blauwe zee. Breng je handdoek mee en neem een duik.

Tip voor onderweg:
Aan het water vind je een van de leukste hotels van Syracuse. Hotel Gutkowski heeft een geweldig interieur en een uitgebreid, vers ontbijt. guthotel.it

Tip voor onderweg:
Ontbijten doe je op Sicilië met een granita, gemalen ijs met siroop, vruchtensap of koffie, of met iets zoets bij je cappuccino. De cosi ruci, Siciliaans dialect voor dolci, zijn goed vertegenwoordigd.

Reisaanbieding

Wij weten precies waar je moet zijn op Sicilië. Reis met Smaak en bekijk onze aanbieding: