Terug naar overzicht

Waarom Tropea is uitgeroepen tot het allermooiste stadje van Italië 2021

Tropea is uitgeroepen tot borgo dei borghi van 2021. Dat is de verkiezing van aller-allermooiste dorpje uit de lijst met mooiste dorpjes van Italië.

Zo’n 250 dorpjes in Italië mogen zich officieel de mooiste dorpjes van Italië, I borghi più belli d’Italia, noemen. Deze lijst is in 2001 opgericht voor kleine gemeenten met als doel het historische karakter te beschermen en ze tegelijkertijd nieuw leven in te blazen.

Borgo dei Borghi 2021

Nu is Tropea, een schitterende badplaats in de regio Calabrië, uitgeroepen Borgo dei Borghi 2021. Twintig dorpen, één voor elke Italiaanse regio, streden om deze gewilde plek. Tropea heeft onder meer Baunei (Sardinië) en Geraci Siculo (Sicilië) verslagen.

Bekend om de witte stranden, het kristalheldere water en de grotten die deel uitmaken van de beroemde Costa degli Dei, is Tropea een stad die dit aantrekkelijke natuurschoon combineert met cultureel erfgoed. Zozeer zelfs dat het heeft de bijnaam ‘het kleine Athene van Calabrië’ gekregen.

Panoramisch terras

Het dorp bevindt zich op een schilderachtige locatie op een voorgebergte van tufsteen, dat zich uitstrekt over de golf van Gioia en Santa Eufemia en oprijst als een panoramisch terras met uitzicht op de zee.

Symbool van Tropea

Het onmiskenbare symbool van Tropea is de grote rots waarop het Heiligdom van Santa Maria dell’Isola staat. Je moet er wat voor over hebben om deze plek te bereiken via een trap die in de rots is uitgehouwen. Het is de moeite waard, want er wacht je een adembenemend uitzicht.

Leuk weetje: de naam van het Calabrische dorp is verbonden met de beroemde rode ui van Tropea, het gastronomische symbool van dit gebied.

Mooiste dorpjes in ons magazine

In het nieuwe magazine dat in de eerste week van mei verschijnt hebben we alvast de mooiste dorpjes van Noord-Italië voor je verzameld. Als je met de auto op vakantie gaat deze zomer, dan weet je precies welke plaatsjes een bezoek waard zijn. Bestel het magazine eenvoudig na in onze webshop!

Magazine nabestellen

 

BEKIJK OOK:

Bron: repubblica.it