Terug naar overzicht

Wist jij dit al? Je kunt gratis naar de Vaticaanse musea

Elke laatste zondag van de maand zijn de Vaticaanse musea gratis te bezoeken. Ga wel op tijd, de rijen zijn namelijk veel langer dan normaal en reserveren is niet mogelijk.

De Vaticaanse Musea, de Musei Vaticani, behoren tot de grootste en meest indrukwekkende kunstverzamelingen ter wereld. De Sixtijnse kapel met de beroemde plafondschilderingen van Michelangelo is een van de bekendste highlights.

Laatste zondag van de maand
Normaal gesproken zijn de Vaticaanse musea op zondag gesloten. Maar op de laatste zondag van de maand zijn de musea geopend én gratis te bezoeken. Vanaf 09.00 tot 12.30 uur kun je naar binnen. Om 14.00 uur sluit het museum haar deuren weer.

Sixtijnse kapel
Hoe bijzonder is het om deze Italiaanse pronkstukken gratis te bewonderen. Ook de Sixtijnse Kapel is op deze laatste zondag van de maand gratis toegankelijk.

Bezoek je de Vaticaanse musea liever op een andere dag? Koop dan van tevoren tickets online, dat scheelt veel wachttijd.

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!