Terug naar overzicht
wellness in Italie Bormio Saturnia Ischia

Onthaasten in Italië, wellness in Bormio, Saturnia en Ischia

Mens sana in corpore sano, oftewel een gezonde geest in een gezond lichaam. In de Laars vind je een ware spacultuur. Niet zo gek als je bedenkt dat de Etrusken én de Romeinen al fan waren van thermen; velen gingen er dagelijks naartoe.  Ook nu kun je volop genieten van alle wellnessmogelijkheden in Italië zoals in Bormio, Saturnia en Ischia.

Etrusken

De Etrusken gebruikten warmwaterbronnen ter ontspanning en voor hun heilzame krachten: het water zou veroudering tegengaan en allerlei kwaaltjes verhelpen. De Romeinen kenden niet alleen de heilzame effecten van de thermale wateren, voor hen groeiden de baden ook uit tot een centrale plek in hun gemeenschap. Nog altijd is de cultuur van de kuuroorden van het keizerlijke Rome toonaangevend in heel Europa. Ook nu nog is Italië hét land met het grootste thermische aanbod van wetenschappelijk bewezen kwaliteit. Je vindt hier dan ook allerlei prachtige gebieden waar wellness hoog in het vaandel staat. 

Wellness in Saturnia (Toscane)

Saturnia is een zeer bekende locatie voor thermale baden centraal gelegen in Toscane. Dit gebied bestaat uit een reeks watervallen en natuurlijke poelen van warm thermisch water die het hele jaar door ruim 37 graden zijn. Een ideale omgeving om te relaxen in het water. Vlakbij de bronnen vind je goede hotels waar je massages kunt boeken en uitstekende restaurants waar je heerlijk kunt eten. 

Bormio (Lombardije)

Hoog in het noorden, in het in de Alpen gelegen stadje Bormio, vind je uitgebreide mogelijkheden om te genieten van thermale baden, midden in de natuur. Je kunt er terecht in de Bagni Vecchi (oude baden), Bagni Nuovi (nieuw baden) en Bormio Terme waar je je zelf kunt verwennen met een bezoek aan de sauna of een van de beautysalons. 

Ischia (Campanië)

Ischia is het grootste eiland in de Golf van Napels en is een zeer populaire bestemming, ook waar het gaat om kuuroorden en spa’s. Het is een van de oudste kuuroorden van Italië dankzij de eeuwenoude kwaliteit van het water, het milde klimaat en de prachtige natuurlijke omgeving. De bronnen vind je overal en het water is rijk aan mineralen afkomstig van diverse vulkanische bronnen op het eiland. De kuuroorden zijn geopend van half april tot half oktober. 

Wist je dat? 

De Italiaanse spa’s verwelkomen door het hele land jaarlijks bijna drie miljoen bezoekers. Er zijn kuuroorden in 19 regio’s (177 in het noorden, 56 in het midden en 146 in het zuiden en op de eilanden). 

Kijk voor meer informatie over wellness in heel Italië op italia.it 

eten-slapen-saturnia_sofie-delauw-1024x574