Terug naar overzicht
Wijnlandgoed van Sting

Een bezoek aan het wijnlandgoed van Sting

De verwachtingen waren hoog gespannen, zeg maar gerust immens. Al jarenlang stond een bezoek aan het wijnlandgoed van Sting, Il Palagio in Figline Valdarno (Toscane) op mijn bucketlist en op 5 mei was het dan eindelijk zover. De wijnen van de maestro drinken aan zijn eettafel, eten aan zijn keukentafel en misschien wel zitten op zijn stoel. Een rondleiding op zijn landgoed en zitten in zijn boomhut. Met de nodige kriebels in mijn buik togen we naar Italië.

Mijn vriend Mathieu regelt zo’n vier keer per jaar een rondleiding op het landgoed van het muzikale genie en al jarenlang wilde ik erbij zijn. En nu was het eindelijk zo ver. De grote poorten openden en al snel stonden we op een soort van piazzetta, pleintje. Voor de kenners: het is exact dezelfde locatie waar Sting zijn privéconcert gaf op nine eleven. En als je weet dat ik een gesigneerde DVD van dat concert heb, snap je wel dat ik daar mijn eerste kippenvelmoment beleefde.

Als eerste stond een wijnproeverij op het programma. Alle wijnen van onze basgitarist stonden op ons te wachten: Message in a Bottle bianco e rosso, Beppe Rosato, When We Dance, Casino delle Vie en Sister Moon. Zes rondes vol ruiken, walsen en slurpen later begonnen we aan de rondleiding op het immense landgoed.

wijnlandgoed van Sting

Net zoals zijn wijnen (en de labels op die wijnen) is ook op het landgoed veel aandacht besteed aan balans. De verschillende thema’s lopen vloeiend in elkaar over en hoe verder je van het huis bent, hoe meer de natuur het overneemt. En toen kwamen we bij het meer aan. Stings meer. Signore e signori, het uitzicht valt met geen pen te beschrijven en iedereen was stil. Muisstil. Zelden heb ik zo’n mooi plaatje gezien. Wetend dat in datzelfde meer een zeer bekende foto is genomen van Sting en Trudie (zijn vrouw) in een liefdevolle pose, beleefde ik mijn tweede kippenvelmoment. Natuurlijk moest ik ook even in de boomhut klimmen alwaar de maestro inspiratie opdoet en langzaam maar zeker liepen we weer terug voor een late pranzo.

En wat voor lunch! Aan de keukentafel kletsten we er enthousiast op los terwijl de ene na de andere gang ons werd voorgeschoteld: gnocchi gratinati, arista arrosto, crema di piselli, insalata mista, fagiolini al pomodoro en voor wie nog plek had een heerlijke panna cotta alla crema di fragole. Gewoon weer weggaan was er overigens niet bij. Nee, we moesten nog een wijntje nemen. En vooruit, nog eentje. Sommige dingen vergeet je nooit meer en het bezoek aan het wijnlandgoed van Sting is iets om nooit meer te vergeten. Kippenvel…

Ciao,
Mark