Terug naar overzicht

Deze stad is de beste plek om te wonen in Italië

Al 24 jaar lang wordt er in Italië een onderzoek gedaan naar de allerfijnste plek om te wonen in de Laars. Voor het tweede jaar op rij staat déze stad op de eerste plaats.

Opnieuw is Milaan verkozen tot de beste plek om te wonen in Italië. De plaatsen Bolzano, Trento, Aosta en Triëst maken de top 5 compleet.

Mode en design
Milaan is natuurlijk de stad van mode en design. In februari en september vindt er de Fashion Week plaats en in april de Salone del Mobile. Ook qua architectuur is Milaan een interessante stad, van de klassieke Duomo tot de bosco verticale van Stefano Boeri. Wist je trouwens dat je Milaan kunt ontdekken op de fiets met een Nederlandstalige gids?

Bovendien vind je op slechts een uur afstand van Milaan allerlei leuke bestemmingen voor een dagtrip en zit je bijvoorbeeld zo aan het Comomeer.

Venetië
Opvallend: vorig jaar haalde Venetië de top 25 van deze lijst niet eens en nu vinden we de waterstad op de 9e plaats. Ook Florence en Rome zijn aan een bescheiden opmars bezig en zijn gestegen van respectievelijk de 22e en 21e plaats naar nummer 15 en 18.

Thema’s
Om de ranking te bepalen wordt er gekeken naar veel verschillende factoren die worden ingedeeld in de volgende thema’s: welvaart en consumptie, bedrijfsleven en werkgelegenheid, demografie en sociale factoren, klimaat, veiligheid en vrije tijdsbesteding.

Dit is de volledige top 10 van dit jaar:
Top 10 Italiaanse steden in 2019-2020
1. Milaan
2. Bolzano
3. Trento
4. Aosta
5. Triëst
6. Monza e Brianza
7. Verona
8. Treviso
9. Venetië
10. Parma

Begin volgend jaar een stedentripje naar Milaan? Bekijk ons aanbod!

LEES OOK:

Bron: Italofile. Beeld: Sofie Delauw