Terug naar overzicht
Milaan Duomo

Waarom je in april een tripje naar Milaan moet plannen

Naast het feit dat het al een beetje lente wordt en een citytrip naar Milaan altijd een goed  idee is, is het extra leuk om de modestad in april te bezoeken. Dan staat heel Milaan namelijk in het teken van de Salone del Mobile (designweek).

In die week bruist Milaan nét een beetje meer en vind je door de hele stad leuke evenementen.

Interieur- en designliefhebbers
De 59e editie van de Salone brengt zo’n 2.500 exposanten naar Milaan, waar zij het beste en het allernieuwste op designgebied laten zien. Voor interieurliefhebbers is het een must om deze toonaangevende beurs een keer te bezoeken. De Salone del Mobile is van dinsdag 21 t/m zondag 26 april 2020.

Kijk uit naar de SaloneSattelite, waar aandacht is voor jong designtalent (tot 35 jaar) en waar dit jaar ‘Design for disabled people’ het thema is.

Salone 2019
Om je een indruk te geven van wat je zoal kunt verwachten op de Milaan Design Week: dit waren onze 9 high lights van vorig jaar.

Design shoppen
Wil je design shoppen in Milaan? Dan raden wij deze vijf leuke adressen aan.

Tips Brera en Porta Venezia
Natuurlijk is er nog veel meer te doen in deze leuke Italiaanse stad.Wij zijn net in Milaan geweest en verzamelden deze 7 leuke hotspots en doe-tips in de wijken Brera en Porta Venezia.

Ontdek Milaan op de fiets
Bekijk de stad op een andere manier. Onder leiding van een Nederlandstalige (of Engelstalige) gids verken je Milaan in zo’n 3,5 uur… op de fiets! Kies uit thema’s als ‘architectuur’ of ‘de hoogtepunten van Milaan’. Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet komt.


LEES OOK:

Wil je dagelijks de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips van Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!