Dít is de zonnigste stad van Italië
Terug naar overzicht
Catania zonnigste stad Italië

Dít is de zonnigste stad van Italië

Behoefte aan wat vitamine D? In deze Italiaanse stad schijnt de zon altijd!

Als je op vakantie gaat naar Italië heb je wel zin in wat zon. Nu heeft Holidu met behulp van gegevens van World Weather Online uitgezocht waar zonaanbidders in Europa het beste naartoe kunnen gaan. Wat blijkt? Er staan maar liefst drie Italiaanse locaties in hun zonovergoten Europese steden top 10.

Zonnig Sicilië

De zonnigste locaties van Italië vind je alle drie op Sicilië! Bovenaan staat Catánia, een stad aan de oostkust van het eiland aan de voet van de  actieve vulkaan, de Etna. Hier heb je zo’n 347 zonuren per maand en een gemiddelde temperatuur van 20 graden. De barokke stad staat op de Unesco werelderfgoedlijst, dus geschiedenis- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij bezienswaardigheden als het Palazzo Biscari. Om optimaal te profiteren van het mooie weer ga je naar La Playa, het favoriete strand van de plaatselijke bevolking. Een prima plek om vakantie te vieren, dus!

Dan volgen Messina op de vijfde plaats en Palermo op de tiende plaats. Het is wel duidelijk waar je naartoe moet gaan voor een zonnige vakantie…

Sicilië in het nieuwe magazine

In het gloednieuwe magazine vind je uitgebreide reportages over het zuidoostelijke puntje van Sicilië, waar we je meenemen naar plaatsen als Noto en Mazamemi. Ook volgen we – in onze uitgebreide Ik Vertrek-special – filmmaker Jasmijn Vonsée, die het grootste deel van het jaar in Sciacca woont. Bestel jouw exemplaar eenvoudig in onze webshop via de knop hieronder!

Ik vetrek De Smaak van Italie