Colomba pasquale: dit is het lekkere Paasbrood van de Italianen
Terug naar overzicht

Colomba pasquale: dit is het lekkere Paasbrood van de Italianen

Met Pasen eten wij Paasbrood. De Italianen hebben hun eigen variant, de colomba pasquale (paasduif). De zoete cake wordt namelijk in de vorm een duif, het symbool van de vrede, gebakken.

Oorspronkelijk komt de colomba uit de regio Lombardije en wordt het paasbrood gebakken in een papieren vorm die een duif voorstelt. Uiteraard kun je ook een ronde bakvorm gebruiken. De topping wordt gemaakt van geklopt eiwit met suiker en amandelen.

Met boter en jam
Op Eerste Paasdag eten de Italianen een pranzo tradizionale, een traditionele maaltijd, die verschilt per regio. Maar een colomba pasquale staat sowieso op tafel. Het paasbrood eet je met boter of jam, of doop het brood in de koffie, zoals de Italianen doen.

Zelf bakken
Het brood is niet moeilijk om te maken, wel tijdrovend. Trek er een middag voor uit, want het deeg moet een paar keer rijzen. Wil je dit Italiaanse Paasbrood zelf bakken? Bekijk het recept voor Colomba.

Bestellen kan ook
Bonifanti is een van de bekende merken die feestelijk verpakte colomba verkoopt. Voor Pasen maken ze een classico van zacht deeg met gekonfijt fruit en rozijnen, bedekt met krokant hazelnootglazuur, bestrooid met amandelen en suiker. Ze hebben ook varianten met amarenakersen of met peer en chocolade.

colomba

PROBEER OOK:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!