fbpx
Loading

Dit zijn 10 goede pizzeria’s door heel Nederland

16 februari is onze favoriete dag van het jaar, want dan is het Internationale Pizzadag. Wij hebben een lijstje gemaakt met goede pizzeria’s door heel Nederland. Want vandaag eet je natuurlijk pizza!

Wij hebben 10 goede pizzeria’s in heel Nederland op een rij gezet.

1.Osteria en pizzeria Andiamo – Rotterdam
Pizzeria Andiamo ligt in het Delfshaven-gebied in Rotterdam. Onze favoriet: de pizza Andiamo met truffel, Italiaanse worst, porcini en olijfolie.

2. LaLotta Pizza – Utrecht
‘Van Bodem tot Bord’ is een project van LaLotta en Food for Good. Op het menu staat de oeroude Pinsa Gourmet, een pizza die zich onderscheidt van de reguliere pizza door de luxe toppings en een deeg dat door een uniek rijpingsproces en maximale hydratatie tot stand is gekomen. Dit maakt deze pizza rijk aan voedingsstoffen en low carb. Naast de Pinsa Gourmet serveert LaLotta reguliere pizza’s. Elke pizza is ook verkrijgbaar in een glutenvrije of volkoren variant. En last but not least: er wordt voornamelijk gewerkt met ingrediënten van eigen Utrechtse bodem.

3. Burrata – Den Haag
Aan het Goudregenplein in Den Haag vind je restaurant Burrata. Zoek je het ‘thuisgevoel’ bij het dineren? Dan ben je bij Burrata aan het juiste adres. Slow Food is een belangrijk begrip bij dit restaurant, waarbij er rekening wordt gehouden met Good, clean and fair food.

4. Tomato – Maastricht
Deze hippe pizza- en pastabar is te vinden in de bekende Koestraat in Maastricht. Tomato serveert simpele Italiaanse gerechten van hoge kwaliteit zonder al te veel poespas. Het is een heerlijke plek om naartoe te gaan na een dagje winkelen in Maastricht. Doordeweeks kun je er terecht voor diner en in het weekend ook voor lunch.

5. nNea – Amsterdam
Vicenzo Onnembo is van origine Napolitaans. Hij was een van de tien finalisten van de Pizza UNESCO Contest van 2017, en bakt nu zijn fantastische pizza’s bij nNea in Amsterdam.

6. Padrino’s – Den Bosch
Op de kop van de Korte Putstraat (de gezellige straat vol restaurantjes) vind je Padrino’s. Hier wordt de Bossche gastvrijheid en de bourgondische inslag kundig gemixt met il gusto del paese più bello. Probeer de Calzone Padrino’s.

7. Mangia Pizza – Amsterdam
Zowel in het Vondelpark als in het centrum van Amsterdam eet je bij Mangia Pizza authentieke pizza’s die in houtoven worden gebakken.

8. Trattoria Panini – Leiden
Een authentieke Italiaanse trattoria in Leiden waar de pizza’s iedere dag vers worden bereid in de open keuken.

9. O’Pazzo – Rotterdam
Eén van de bekendste pizzeria’s van Rotterdam en volgens velen ook de beste. Hier ga je even terug naar het oude Napoli en serveren ze je heerlijke knapperige pizza’s uit de welbekende ‘octopus’ houtoven van O’Pazzo.

10. Mangiamore – Amsterdam
Ciro Cuciniello is geboren en getogen in Napels en weet met zijn jarenlange ervaring in de traditionele Italiaanse keuken als geen ander hoe je met de hand een perfect pizzadeeg maakt. Daarom zijn de pizza’s van Mangiamore luchtig en licht verteerbaar. Mangiamore vind je in de Maasstraat.

LEES OOK:

Mede-bron: The Fork. Beeld: Kenzo Reeder