Literair reizen: ga je lievelingsboek achterna in Italië
Terug naar overzicht

Literair reizen: ga je lievelingsboek achterna in Italië

Het wordt steeds populairder: je lievelingsboek achterna reizen. Van Napels tot Val d’Aosta en van Puglia tot Toscane. Italië biedt nogal wat interessante literaire bestemmingen.

In ons nieuwste magazine (editie 100!) verzamelen we 7 boeken die je meevoeren dwars door de Laars. Hier lichten we vast een tipje van de sluier.

Reis het boek achterna in Puglia
Teresa, hoofdpersoon van de roman De hemel verslinden (geschreven door Paolo Giordano, die wereldberoemd werd met zijn debuutroman De eenzaamheid van de priemgetallen) reist iedere zomer samen met haar vader vanuit Turijn naar Speziale, een gehucht op het platteland van Puglia. Het zijn saaie en bloedhete vakanties, die ze doorbrengt in het huis van haar oma. Tot ze drie jongens bespiedt die naakt aan het zwemmen zijn: Nicola, Tommaso en Bern. Teresa raakt zo in de ban van de jongens dat ze besluit bij hen in te trekken en niet meer terug te keren naar haar stadsleven in Turijn.

Schilderachtige stadjes
Met zijn vieren betrekken ze een oude masseria runnen ze een olijfboomgaard. Ze leggen een eigen voedselbos aan, verkopen hun eigen groenten op de markt, worden imkers en wanneer hun olijfbomen aangetast worden door Xylella-bacterie (die Puglia sinds een aantal jaren daadwerkelijk teistert) gaan ze de strijd aan. Met zowel de bacterie als de personen die de bomen komen omhakken. Speziale bestaat echt en ligt tussen de schilderachtige stadjes Martina Franca en Ostuni. Het is zo’n typisch Italiaans gehuchtje waar de tijd stil is blijven staan.

Reis met Smaak! Ontdek de mooie regio in de hak van de Laars

Bestel het 100ste magazine van De Smaak van Italië
Bestel ‘m in onze webshop of koop de nieuwe editie in een winkel bij jou in de buurt.

LEES OOK: