Brescia

Brescia is een stad in de Noord-Italiaanse regio Lombardije gelegen nabij het Gardameer. Het is de tweede stad na Milaan en behoort tot de belangrijkste industriegebieden van de regio. De stad wordt ook wel La Leonessa d’Italia (De Leeuwin van Italië) genoemd. Een eretitel die Brescia heeft overgehouden aan de opstand tegen de Oostenrijkers in het midden van de 19e eeuw.

Ondanks dat de industriële activiteiten is Brescia de moeite van het bezoeken waard. Je vindt talloze en prachtige pleinen in diverse stijlen zoals het Piazzale Arnaldo, Piazza Tebaldo Brusato en Piazza Tito Speri. Op het piazza della Vittoria is er bovendien iedere tweede zondag van de maand een antiekmarkt. Ook liefhebbers van klassieke auto’s komen het gehele jaar door aan hun trekken.

Brescia is het middelpunt jaarlijkse Mille Miglia de beroemde race met classic cars. De race duurt drie dagen met de start in Brescia, aankomst in Rome en vervolgens de non-stop terugreis naar Brescia voor een groots onthaal. Gedurende de rest van het jaar kan je van de race genieten in het Museo Mille Miglia, dat volledig in tekenstaat van de jaarlijkse klassieke autorace.

Zien & doen in Brescia

Meer artikelen

Eten & drinken in Brescia

Meer artikelen

Nothing Found

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.