Terug naar overzicht
Molise

Deze 3 bestemmingen in Italië tippen wij voor 2021

In 2020 veranderde de wereld op vele manieren. Ook wat vakantie en reizen betreft. Wij kijken uit naar 2021 en zijn benieuwd hoe vakantie er dit jaar uit gaat zien. Voor iedereen die droomt van Italië zetten we hier onze favoriete tips op een rij. Van een populaire regio tot vakantie weg van de massa.

Uit onze enquête over vakantie in 2021 onder ruim 500 van onze lezers blijkt dat 61% een vakantie naar Italië gepland heeft staan. Maar liefst 83% geeft aan dat op eigen gelegenheid (met de auto) te willen doen. De favoriete regio’s zijn daarbij Toscane en Puglia.

1.Puglia: favoriete bestemming voor 2021

Onlangs vulden we er al een heel magazine mee: de laatste tips, de leukste adressen en culturele highlights van de regio Puglia. De mooie regio in de hak van de Laars is in trek bij Italië-liefhebbers en wij snappen helemaal waarom. Bekijk 7 redenen waarom je zeker een keer naar Puglia op vakantie moet gaan.

Heb je de Puglia Special gemist? Bestel het magazine na in onze webshop.

2. Favoriete wandelroute: duurzaam reizen

Elk jaar kijken we uit naar het lijstje dat Lonely Planet selecteert met de ‘beste’ en mooiste plekken om naartoe te reizen. Dit jaar is dat lijstje natuurlijk extra bijzonder.

Dit jaar is bestaat de lijst niet uit landen of steden, maar uit mensen en bedrijven die deze plekken zo bijzonder maken. In de categorie ‘duurzaamheid’ staat Italië bovenaan met een wandelroute, Le Vie de Dante. De wandelroute is een ode aan de Italiaanse literaire legende en een aanrader voor iedereen die van slow travel houdt. Het volgt de voetsporen van de wereldberoemde dichter, van zijn graf in Ravenna via de Po-vlakte en de toppen van de Apennijnen naar geboortestad Florence.

3. Vakantie weg van de massa

Na ‘corona’ willen we zeker nog op vakantie. Wel het liefst met eigen vervoer. En wellicht ook in een rustiger omgeving, weg van het massatoerisme. In Italië heb je zeker regio’s waar je dat vindt. Denk aan Molise of De Marken.

De Marken
In De Marken vind je net zulke rommelige heuveldorpjes, smakelijke foodfestivals, schitterende renaissancepaleizen, uitgestrekte landschappen en uitnodigende stranden als in Toscane – maar dan veel minder drukbezocht.’

Molise
Molise is een bergachtige regio met verstilde dorpjes en een betoverende kustlijn. Molise is een van de meest onaangetaste delen van Italië en vrijwel onbekend bij toeristen.

Costa dei Trabocchi

Cilento
Ook in Cilento, een ongerepte streek onder Napels, vind je bijvoorbeeld rust. Hier geen volgeladen touringcars of bepakte auto’s met vakantiegangers. Integendeel.

BEKIJK OOK:

Beeld Molise: Chantal Ariëns. Beeld Puglia: Liselotte van Leest