Terug naar overzicht
Heerlijk ontspannen bij Ca’Palazzo aan de voet van de Apennijnen
Heerlijk ontspannen bij Ca’Palazzo aan de voet van de Apennijnen
Heerlijk ontspannen bij Ca’Palazzo aan de voet van de Apennijnen
Heerlijk ontspannen bij Ca’Palazzo aan de voet van de Apennijnen
Heerlijk ontspannen bij Ca’Palazzo aan de voet van de Apennijnen
Heerlijk ontspannen bij Ca’Palazzo aan de voet van de Apennijnen
Heerlijk ontspannen bij Ca’Palazzo aan de voet van de Apennijnen
Heerlijk ontspannen bij Ca’Palazzo aan de voet van de Apennijnen

Heerlijk ontspannen bij Ca’Palazzo in De Marken

Informatie
Over de eigenaren
Op de kaart
Faciliteiten
Omgeving

Het Country House dankt zijn naam aan de oude boerderij, ooit ook een kloosterboerderij, waarvan het oudste deel dateert uit 1200. Ca’ Palazzo zit gevestigd in dat gerenoveerde boerderijcomplex, waarbij de karakteristieke kenmerken zoals hoge tegelplafonds, natuurstenen muren en vloeren nog altijd zichtbaar zijn.
Actief, culinair, cultuur, rust en ruimte. Dat vind je bij Ca’Palazzo in Le Marche, aan de voet van de Apennijnen. Boek een Truffel & Wijn-weekend met Onno Kleyn, koken met Wijnand of een zelf meegebrachte kok, een groepsreis, wandelen of beeldhouwen met Natuurlijk Reizen, lekker fietsen en lui aan het grote zwembad (7*18) met een panoramisch uitzicht over de vallei op de Apennijnen of ga zelf op ontdekkingstocht met je kinderen of vrienden met advies van Wijnand.
In het hoofdseizoen is er een mogelijkheid om bij aankomst op zaterdag in te schrijven voor een uitgebreid menu. Een mooie manier om met elkaar kennis te maken. Minimaal een keer per week kookt Wijnand met de gasten. Meestal zijn dat de kids die dan vanaf de middag antipasti maken en ’s avonds hun eigen pizza kunnen bakken in de houtoven voor een gezamenlijke cena.
Huur voordelig een (elektrische) fiets voor het gastentarief of trek de wandelschoenen aan en stap in de voetsporen van de Romeinen. Bij Ca’Palazzo boek je tevens je eigen arrangement.
Elk appartement heeft een (ruime) keuken. Omdat het Country House op een helling is gebouwd heeft ieder appartement een ingang op de begane grond met een daaraan een privé terras.
In het hoofdseizoen zijn de kinderen ouder dan 8 jaar, de laatste jaren eigenlijk ook steeds populairder met oudere tieners. Er wordt bij aanmelden een beetje geselecteerd op leeftijd om het voor iedereen zo leuk mogelijk te maken. Met oudere kinderen is het goed mogelijk om met een prijsreductie een combinatie van 2 persoonsappartementen te huren.

Over de eigenaren

Ca’ Palazzo wordt gerund door de Nederlander Wijnand Luttikholt (1960) met assistentie van de Italiaan Piergiorgio Tenti (1993). Wijnand heeft de onroerendgoedontwikkeling in Nederland achter zich gelaten en runt nu Ca’Palazzo. Hij heeft een ruime belangstelling en in de inmiddels bijna 20 jaar een ruime kennis opgedaan van de enogatronomie, mooie fiets- en wandelroutes en culturele bezienswaardigheden. Op de website lees je in de blogs vele verslagen met aansprekende voorbeelden.
Een rondleiding door het Museum Bronzi Dorati van Pergola en het historische centrum van Pergola is altijd mogelijk. Koken is zijn hobby en koken voor en met de gasten dus ook. Samen een rondje fietsen in de omgeving is ook mogelijk, bijvoorbeeld door de heuvels naar Pergola, Cagli of het klooster van Fonte Avellana.

Ondertussen heeft Wijnand ook de projectontwikkeling weer opgepakt. Met 35 jaar ervaring in de bouw en ontwikkeling deelt hij die kennis graag en dan met name in het laagseizoen.
Een nieuw project vanaf 2022 is ‘Pergola, La Città Ideale’ een projectontwikkeling met een vooral culturele en creatieve doelstelling. Meer informatie: creativeinresidence.com

Faciliteiten

  • kookworkshops
  • Restaurant
  • Wifi
  • Zwembad

Ca’Palazzo beschikt over een sfeervol restaurant waarin de historische decoraties zijn teruggebracht.

Overige faciliteiten:
* Kookworkshops, professionele keuken, Pizza houtoven, bbq plaats,
* Restaurant tot 30 personen
* TV/presentatiescherm, audio-installatie (ook voor karaoke).
* Cantina (wijnkelder)
* Wifi (30 Mbs)
* Zwembad (infinity pool)18 bij 7 meter met ruim terras (deels overdekt) en hout gestookte hottub.
* Eigen huur (e) bikes
* Wasmachine voor gemeenschappelijk gebruik
* Mini Bike Park
* Voldoende parkeergelegenheid

Omgeving

Ca ‘Palazzo ligt in een heuvellandschap op een hoogte van 420 meter tussen de historische stadjes Pergola en Cagli met een panoramisch uitzicht op de Apennijnse bergen en de aldaar ondergaande zon, de tramonte.

Het landschap kenmerkt zich door een heuvellandschap dat gevormd is door riviertjes die vanuit de Apennijnen met toppen tot 1700 meter naar de Adriatische kust lopen en telkens gescheiden worden door een heuvelrug met op de heuvels gelegen Middeleeuwse stadjes die vaak architectonisch ook de kenmerken hebben van de Renaissance. Twee van die riviertjes – de Cinisco en Cesano- komen in Pergola samen om daar als Cesano verder te stromen naar de Adriatische zee. Wijnand ontwikkelt daar een parco fluviale en voor de gasten is het dus al mogelijk om vanaf dat terrein (met een stadwandeling) te genieten van bijna 1000 jaar geschiedenis en een prachtig zicht op de stadmuur en de Chiesa San Francesco.

Voor dagtrips zijn geschikt: Urbino, Gubbio, Fano, Grotte Frasassi, Senigallia, Mondavio, Corrinaldo, Monte Catria en Petrano en bijvoorbeeld de archeologische sites van Suasa, Fossombrone en Sassoferato. Iets verder weg maar goed te doen voor een dagtocht liggen Parco Monte Conero, de Pelgrimplaats Loreto en bijvoorbeeld San Marino, Granada, Assisi en Perugia.

De wijnhuizen zijn te veel om op te noemen. Op de website worden er velen besproken. Ca’Palazzo heeft zelf een oude Cantina waarin ook de grot naar de waterbron zit. De koele Cantina is zeker in de zomer een mooie plek voor een wijnproeverij.

Heerlijk ontspannen bij Ca’Palazzo aan de voet van de Apennijnen

Heerlijk ontspannen bij Ca’Palazzo in De Marken

Fraction Fenigli 53, 61045, Pergola, Marche, Italië

Tel: 0039 3533620368

E-mail: Info@capalazzo.nl

Naar website