Terug naar overzicht

De authentieke osteria Al Bàcaro kookt volgens het Slow Food-principe

Al Bàcaro werkt met lekkere lokale producten volgens het Slow Food-principe.

Bij Al Bàcaro creëren ze een authentieke Italiaanse Osteria (taverne) waar het draait om pure smaken en ingrediënten die worden geserveerd in een warme, gezellige sfeer. Met respect voor de natuur en het ritme van de seizoenen. Van penne met basilicum-pesto en gegrilde zeebaars tot panna cotta met rood fruit.

Slow Food
De Slow Food-alliantie is een netwerk van Italiaanse koks dat zich sterk maakt voor een bewuste manier van koken. Lokale, duurzame ingrediënten, no-waste, bereiden van nose-to-tail en het gebruik van zoveel mogelijk regionale gewassen en rassen die tot het culinaire erfgoed behoren, zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. En alles wordt verbouwd door kleine producenten.

Keurmerk van Italiaanse restaurants
Samen met 48 andere restaurants in Nederland maakt Al Bàcaro deel uit van de Marchio Ospitalità Italiana. Dat is een internationaal keurmerk voor Italiaanse restaurants vanuit de Italiaanse Kamer van Koophandel. Als redactie van De Smaak van Italië raden wij je dit restaurant dan ook van harte aan. Bekijk meer over de Marchio Ospitalità Italiana.

Bekijk voor meer informatie albacaro.nl

BEKIJK OOK: