Terug naar overzicht
Alles over Aperol Spritz

Aperol: alles over dit beroemde Italiaanse aperitief

In de zomer van 2019 bestond Aperol 100 jaar. En – veel belangrijker – zó maak je die beroemde Aperol Spritz.
De honderdste verjaardag van het beroemde Italiaanse aperitief met zijn feloranje kleur en bitterzoete smaak werd in thuisstad Padua en in Venetië (dat op een klein uurtje rijden ten oosten van Padua ligt) volop gevierd.

Padua

In 1919 serveerden de broers Luigi en Silvio Barbieri dit kruidige aperitief tijdens de internationale beurs in Padua. Al snel veroverde het drankje het hart van de Italianen. In al die jaren bleef het recept – een mix van citrusvruchten, kruiden en wortelextracten – onveranderd en is tot op de dag van vandaag een goed bewaard geheim.
Aperol-Spritz serveren en drinken

Zo maak je een Aperol Spritz

De populaire cocktail Aperol Spritz heeft natuurlijk bijgedragen aan de bekendheid van de kruidige drank. Een Aperol Spritz serveer je op de volgende manier: vul een glas met ijsblokjes, voeg gelijke delen van prosecco en Aperol toe, een scheutje bruiswater en garneer met een schijfje sinaasappel. Drink de Aperol en waan je even aan de Italiaanse kust.

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees ook:

Bestel deze nieuwste editie nu tijdelijk zonder verzendkosten én je ontvangt hem tegelijk met de abonnees in huis!

Een perfect hapje om al voor te bereiden, zodat je op de dag van je aperitivo nog maar even bezig bent.

Venetië is een geliefde stad bij toeristen. Maar wat zijn de leukste en beste plekjes om te overnachten?