Met de auto naar Venetie: zo doe je dat
Terug naar overzicht
venetie-in-deze-culinaire-straat-vind-je-de-beste-restaurants

Met de auto naar Venetië: zo doe je dat

Venetië is een autoloze stad. Bij een bezoek aan Venetië moet je de auto dus ergens achterlaten. Maar waar? Wij zetten de verschillende opties voor je op een rij.

1. Buiten de stad:

Parkeren buiten de stad is in principe een prima oplossing. Vaak kun je hier gewoon de bus, trein of boot nemen, zodat je binnen een half uur in Venetië staat.

 • Parcheggio Gregory
  Vlakbij Venetië ligt treinstation Mestre, en Parcheggio Gregory. Je laat bij vertrek je autosleutels achter, voor het geval de auto verplaatst moet worden. Hier reserveer je vast een parkeerplek. Vervolgens kun je vanaf hier met de trein of de bus (lijn 2) naar Venetië.
 • Parkeergarage Piave
  Ook deze garage ligt vlak bij treinstation Mestre. In deze garage hoef je geen autosleutels achter te laten. Reserveer hier van tevoren je parkeerplek.
 • Marco Polo Airport
  Je kunt de auto ook achterlaten op het vliegveld, dat op 13 kilometer afstand van de stad ligt. Vanaf de luchthaven rijdt de ATVO-bus regelmatig tussen de luchthaven en het centrum van Venetië. Ook kun je met de watertaxi naar het centrum.
 • Terminal Fusina
  Ook hier kun je de auto parkeren. Volg de borden ‘Parking + Boot Venezia’ of Terminal Fusina. Je kunt hier ook meteen kaartjes kopen voor de boot naar Venetië, die ieder uur vertrekt.

2. Dichterbij Venetië:

Je kunt de auto natuurlijk ook iets dichterbij de stad achterlaten, vanzelfsprekend betaal je hiervoor ook iets meer.

 • Parkeerterrein Scalo Fluviale
  Vlak voor de Tronchetto brug vind je parkeerterrein Scalo Fluviale. Vanaf hier ben je in een kleine tien minuten wandelen in de binnenstad.
 • Venezia Tronchetto Parking
  Tronchetto ligt in principe al in de stad, dus vanaf hier ben je zo in het centrum. Neem de bus (lijn 6) of de vaporetto (lijn 2, ACTV waterbus ). Tel. +39 041 5207555.

LEES OOKTips van een local in Venetië

3.  Op Piazzale Roma, zo dicht mogelijk bij Venetië: 

Parkeren op Piazzale Roma is makkelijk, je loopt zo de stad in. Richting de kade vind je het ticketoffice om de vaporetto, oftewel waterbus, te nemen. Hier je auto achterlaten is echter niet goedkoop, een dagje parkeren kost al snel 50 euro.

 • Garage San Marco
   Deze garage zit vaak vol, zeker in het hoogseizoen. Dus wees er vroeg bij als je een plekje wilt reserveren. En pas op: de maximale doorrijhoogte van Garage San Marco is 210cm. Tel. +39 041 5232213.
 • Autorimessa Communale
  Autorimessa Comunale is de grootste parkeergarage bij Venetië, maar ondanks de grote hoeveelheid plek is hij toch snel vol.

Wil je de auto liever op een andere plek rondom Venetië parkeren, dan is deze website een handig hulpmiddel.

Tip: schaf een VENICEcard aan, hiermee krijg je korting op verschillende musea en attracties, en parkeer je met korting op Piazzale Roma.

LEES OOK: