Deze 6 dingen moet je zeker doen als je in Bari bent
Terug naar overzicht

Deze 6 dingen wil je zeker doen als je in Bari bent

De stad Bari (en ook de regio Puglia) is een populaire bestemming voor toeristen. De pasta wordt hier nog op straat gemaakt en op elke hoek vind je wel een eeuwenoude kerk. Deze zes dingen wil je zeker doen als je in Bari bent.

1. Bezoek Basilica di San Nicola
Bezoek de Basilica di San Nicola, deze basiliek staat in het oude centrum van Bari en is gebouwd in de kenmerkende Pugliese bouwstijl. De kerk is helemaal wit. Wat opvallend is, is dat de kerk rechthoekig is. Neem ook een kijkje in de crypte. Daar bevindt zich namelijk het lichaam van St. Nicolaas van Myra, die wij beter kennen als Sinterklaas. Entree gratis, crypte betaald

2. De Dom van Bari
De Dom van Bari is mooi en groot, maar niet erg rijk versierd. Wil je meer goud en tierelantijnen zien, steek dan even je hoofd naar binnen in het kleinere kerkje naast de dom met majolicavloer of bij de Byzantijnse kerk Parocchia di San Giovanni Crisostomo waar veel goud blinkt. Entree gratis

3. Struin door Bari Vecchia
De historische wijk San Nicola staat beter bekend als ‘Bari Vecchia’. Het oudste deel van de stad ligt op het schiereiland tussen de oude en nieuwe haven van Bari. De smalle straten, steegjes en binnenpleinen leiden je langs bezienswaardigheden als het fort van Sant’Antonio Abate en de hierboven genoemde Sint Nikolaas kathedraal.

4. Arco Alto & Arco Basso
Duik vooral ook in de straatjes Arco Alto en Arco Basso en koop een zak verse orecchiette voor het thuisfront.

5. Kopje koffie
Las tussen alle activiteiten door de nodige koffiepauzes in. Hier vind je 10 leuke koffiezaakjes in Bari.

6. Verse orecchiette proeven
De toerist uithangen doe je niet op een lege maag. Proef de lekkerste orecchiette en andere lokale gerechten. Bij deze restaurants in Bari weet je zeker dat je lekker eet. En bezoek zeker de beroemde pastastraat van Bari, de ‘Via delle Orecchiette‘.

BEKIJK OOK:

Beeld: Chantal Ariëns, Lea Anouchinsky – Living Inside