Terug naar overzicht
Suite Bleue_boomhut

5x bijzonder overnachten in Italië

Natuurlijk; je kunt ‘gewoon’ een hotel boeken, of overnachten in een sfeervolle B&B of agriturismo. Toch neemt het aantal bijzondere overnachtingen in de Laars toe. Hier delen we 5 opties.

Bijzonder slapen

Slapen in een trullo

Zo is de trullo, een klein stenen huisje met een puntdak dat gebouwd zou zijn om belasting te ontduiken, een populaire optie in de regio Puglia. Maar er is meer!

Tiny House

Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een tiny house, dat geparkeerd staat op een Toscaanse heuveltop? Een tiny house is een zelfvoorzienend mini-huisje van tien vierkante meter waarin álles zit: een inklapbare keuken, een tafel, een bed én een dakterrasje. De jonge architect Leonardo di Chiara biedt zijn zelfontworpen exemplaar aan via Airbnb, te vinden onder de naam: tiny house in Toscana.

Slapen in een rifugio

Wie het liever wat hogerop zoekt, zet koers naar de Dolomieten waar je kunt overnachten in een rifugio én een iglo. De eigenaren van Hotel Rosa d’Oro hebben hier op 2.845 meter hoogte een rifugio (een van oorsprong oude berghut waarin Alpinisten mochten schuilen) opgeknapt vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de besneeuwde bergen. De eigenaar brengt je met plezier omhoog met zijn sneeuwscooter. Ook staan hier, tussen december en maart, een aantal iglo’s waarin je kunt overnachten.

Overnachten in een eeuwenoude abdij

Abdijen, kloosters en kerken worden op het Toscaanse platteland vaak omgebouwd tot prachtige hotels of B&B’s. In deze vijf abdijen in Toscane kun je overnachten.

Slapen in een boom

Slapen in een boomhut die rechtstreeks uit een Disney-film lijkt te komen, dat willen we allemaal wel een keer. Zeker kinderen vinden dat een mooi avontuur.

LEES OOK:

Reis met ons mee

En ontdek het mooiste van Italië in onze webshop

BESTELLEN Cover De Smaak van Italie voorjaar