Terug naar overzicht
Burrata met bloedsinaasappel

Aperitivotip: burrata met bloedsinaasappel

Tussen 19 en 21 uur ’s avonds vind je menig Italiaan aan een aperitivo vol smakelijke hapjes. Neem een spritz of negroni erbij en je snapt waarom dit al tijden bekendstaat als een overheerlijke traditie.

Dit recept voor burrata en bloedsinaasappel geserveerd met krokant roggebroodkruim is een leuk recept om zelf te maken voor je aperitivo thuis. Zorg dat je 3 gesteriliseerde potjes met deksel klaar hebt staan voor de sinaasappelmarmelade.
Burrata met bloedsinaasappel

Burrata met sinaasappel

Voorbereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 1 uur 30 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 1-2 bollen burrata
  • 3 bloedsinaasappels 450 gr, kan ook met gewone sinaasappels
  • ½ citroen 75 gr
  • 500 ml water
  • 400 gr kristalsuiker
  • 2 plakjes Fries roggebrood 110 gr, heel fijn snijden, als grove kruimels

Instructies

  • Start met het maken van de marmelade. Hiervoor moet je het fruit goed wassen en met schil en al héél fijn snijden. Doe de fijngesneden sinaasappels in een grote pan, samen met het water.
  • Breng aan de kook. Dan mag het vuur uit en laat dit 24 uur op het aanrecht staat, zodat de pectine los kan komen. Daarna opnieuw aan de kook brengen en ongeveer 30 minuten – zonder deksel op de pan – laten pruttelen.
  • Doe de kristalsuiker erbij en laat het nog 30-40 minuten – zonder deksel op de pan – pruttelen, maar wel met regelmaat roeren. Nu is het even kijken of het de gewenste dikte heeft.
  • Dat kun je met de achterkant van een lepel gemakkelijk testen. Trek je er op de achterkant van de lepel met je vinger eenvoudig een streep in, zonder dat die doorloopt, dan is je marmelade klaar. Giet die in gesteriliseerde potjes, sluit af en laat afkoelen.
  • Bak de roggebroodkruimels in een droge, hete pan tot de kruim knapperig is. Bewaar in een afgesloten bakje tot gebruik. Dit kun je dus prima al eerder maken.
  • Je kunt er voor kiezen om de bol(len) burrata in zijn geheel te serveren met de losse componenten ernaast. Dan kan iedereen zijn eigen hapje maken. Of presenteer meteen alles samen op een amuselepel. Dan maak je er een heel chic hapje van.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.