Terug naar overzicht
Capri v

6x deze dingen wil je doen op jetseteiland Capri

Dit kan je doen op Capri

Het rotsachtige eiland Capri is door zijn bescheiden omvang ideaal om in een paar dagen te ontdekken. Het is een eiland van filmsterren, glitter en glamour, maar ook van mythische grotten, weelderige begroeiing en steile kliffen. Wij geven 6 doe-tips voor het eiland.

1. Struinen door de Giardini Augusto en foto’s maken van Via Krupp

Giardini Augusto is de voormalige tuin van Keizer Augustus. Hier kun je genieten van een fenomenaal uitzicht op de Faraglioni, uitstekende rotspunten in zee. Ook kijk je er neer op de Via Krupp, een weg vol haarspeldbochten uit het begin van de twintigste eeuw, aangelegd door de Duitse industrieel Friedrich Alfred Krupp. De bochtige weg loopt honderd meter steil naar beneden en verbindt de Giardini Augusto met het strand van Marina Piccola. Helaas is de weg om veiligheidsredenen niet altijd toegankelijk voor publiek.

2. Luxe shoppen

Capri word veel bezocht door de rich and famous, onder wie TO Cruise en Halle Barry. In de winkelstraten Via Vittorio Emanuele en Via Camerelle vind je dan ook vooral exclusieve boetieks, juweliers en dure merken. Wie meer van wandelen dan van winkelen houdt, moet ook in de winkelstraten beginnen; beide straten leiden namelijk tot prachtige wandelroutes. Vergeet niet om een paar sierlijke sandalen aanschaffen, die op maat voor je worden gemaakt in een van de vele werkplaatsjes.

3. Met de kabelbaan naar de Monte Solero

Het beste uitzicht heb je op de hoogste berg van Capri: de Monte Solaro. Vanuit een stoeltjeslift die je de naar de top van de berg brengt, kun je met bungelende benen genieten van een weids uitzicht over golf van Napels en Salerno.

4. Het eiland per boot verkennen

De mooiste plekjes van Capri zijn niet via land te bereiken. Een georganiseerde boottocht (€ 15,-) is daarom de ideale manier om het eiland in al zijn schoonheid te bewonderen. In zo’n twee uur word je rond het eiland gevaren, waarbij de indrukwekkendste kliffen en de meest rustige baaitjes worden ontdekt. Je ziet de Grotta del Corallo, de Grotta Bianca en de Faraglioni, met als hoogtepunt de Grotta Azzurra (bij voorkeur ’s ochtends vroeg, op een zonnige dag). Deze ondergelopen grot dankt zijn naam aan de haast blauwer dan blauwe kleur van het water.

5. Villa San Michele

Aan de noordoostkant van Anacapri ligt Villa San Michele, ooit buitenhuis van architect Axel Munthe, gebouwd op de resten van een oud-Romeinse villa. De villa werd door Munthe zelf ontworpen en is in harmonie met de omgeving. Je vindt er fragmenten van sarcofagen, bustes en mozaïeken uit vroeger tijden. In de weelderige tuin staat een Griekse tombe en een granieten sfinx staart dromerig, hoog boven de zee, naar de golven.

6. Uitstapje naar Anacapri

Anacapri, het enige andere stadje op het eiland, is meer gericht op de gewone mens. In plaats van dure designershops en luxe resorts vind je er vooral winkeltjes met handgemaakte producten en kleine bed&breakfasts. Het centrum is lieflijk en kleurrijk. Een wandeling door het dorp brengt je langs de Casa Rossa, ooit een buitenhuis van een Amerikaanse luitenant, nu een museum met daarin een permanente expositie van beelden uit de negentiende en twintigste eeuw.

Tip: De barokke kerk Santa Michele is beroemd om de achttiende-eeuwse vloerdecoratie, waarop de verbanning van Adam en Eva uit het paradijs staat afgebeeld. Een andere kerk die de moeite waar is, is de Santa Sofia, die het Piazza Armando Diaz domineert. Tekst: Eveline Praal

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de leukste tips en het laatste nieuws uit Italië? Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Meer over Capri