Terug naar overzicht

Zo ziet de gloednieuwe B&B van chefkok Massimo Bottura eruit

Deze maand opent driesterrenchef Massimo Bottura een zeer luxe bed & breakfast, vlakbij Modena. Neem vast een kijkje in Casa Maria Luigia; vernoemd naar zijn moeder.

Op het platteland van Emilia Romagna, op 20 minuten rijden van zijn beroemde restaurant Osteria Francescana, vind je de B&B van Bottura. De Italiaanse chef en zijn Amerikaanse vrouw en zakenpartner Lara Gilmore hebben er een tweehonderd jaar oud onderkomen volledig gerestaureerd en omgetoverd tot een heerlijk verblijf. In eerste instantie bedoeld voor vrienden die op bezoek komen en mensen die dineren in hun restaurant, maar de hele wereld wil daar natuurlijk slapen.

Twaalf kamers
De B&B herbergt twaalf kamers die waanzinnig mooi zijn ingericht met een mix van vintage en moderne meubels, kunst, foto’s, sculpturen – allemaal van bekende kunstenaars. Voor een nachtje moet je wel diep in de buidel tasten, want een kamer kost zo’n 450 euro per nacht.

Schuif aan in de eetkeuken
Eten speelt uiteraard een belangrijke rol. Voor een lekker ontbijt of lichte lunch schuif je aan in de eetkeuken. Daarna plof je op Gervasoni’s Ghost-bank in de woonkamer, duik je in het zwembad, sla je een balletje op de tennisbaan of struin je door de tuin.

Reserveren
‘Reservations will open soon’ vermeldt de website. Houd casamarialuigia.com dus in de gaten…


Stradello Bonaghino 56, San Damaso, Modena
https://casamarialuigia.com/LEES OOK:
Wil je meer lezen over de regio Emilia Romagna?
Zo kleed je je net zo stijlvol als een Italiaanse vrouw