Loading
Crostata dolci

Crostata met chocolade-hazelnootpasta met ricotta

Wat pindakaas is voor Noord-Amerika, is chocolade-hazelnootpasta voor Italië. De combinatie van ricotta en chocolade-hazelnootpasta in deze crostata is een klassieker in elk Italiaanse huishouden en wordt vaak geserveerd als toetje of als lekkers bij de koffie. Als je houdt van een romig, rijk en decadent dessert, is dit wat voor jou.  

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

 

 

Details

  • Servings: 12e23

Ingredients

  • 125 g ricotta
  • 60 ml melk
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 240 g chocolade-hazelnootpasta
  • 90 g bloem
  • Snufje zout
  • 50 g kristalsuiker
  • ½  eetl. bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • ½  eetl. boter

Preparation

  • 1Taartdeeg: Leg de eieren en de boter op tijd buiten de koelkast zodat ze op kamertemperatuur zijn. Meng de bloem, zout, suiker en bakpoeder in een grote kom.
  • 2Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei, het eigeel en de boter toe. Mix de ingrediënten met een vork. Kneed het deeg voorzichtig tot het zacht is. Wikkel het deeg in plastic en leg het 30 minuten in de koelkast.
  • 3Taartvulling: Stop de ricotta, melk en suiker in een blender en blend tot het volledig gemengd is. Giet het mengsel in een glazen kom en zet het in de koelkast tot je de vulling nodig hebt. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de taartvorm in, bestuif deze vervolgens met bloem.
  • 4Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een 3mm dikke cirkel. Leg de deegcirkel in de taartvorm en verwijder het overhangende deeg met een mes. Prik met een vork kleine gaatjes in de bodem. Verdeel 200 gram van de chocolade-hazelnootpasta over de bodem van de taart (wanneer de pasta te dik is kun je hem verdunnen in de magnetron).
  • 5Haal de ricottavulling uit de koelkast en giet ’m over de chocolade-hazelnootpasta. Bak de taart 25-30 minuten, of tot de korst goudkleurig is. Laat de taart volledig afkoelen en besprenkel hem vervolgens met de resterende chocolade-hazelnootpasta. Koel de taart 2 uur voordat je hem serveert.