Terug naar overzicht
covertjes de Smaak van Italië editie 3 2023

Dit lees je in de zomereditie van De Smaak van Italië

In deze editie delen we de beste adressen in de Laars met topbestemmingen in Puglia. Verder in dit nummer: een tour langs de Toscaanse kust, bekijk Rome door de ogen van locals, ga mee op citytrip in Bergamo, ontdek de lekkerste recepten met citroen van chef Gennaro Contaldo en nog veel meer!

Bestel nu onze zomereditie >>

Bekijk de inhoud

Vijf heerlijke plekken aan de Toscaanse kust

Toscaanse kust
Toscane heeft niet alleen een prachtig binnenland, een rijke historie en veel kunstschatten, ook de kust wordt altijd goed bezocht. De bekendste plaatsen zijn Forte dei Marmi en Viareggio, maar als je iets zuidelijker reist, vind je nog meer heerlijke kustplaatsjes om een aantal dagen te vertoeven.

Ga mee op roadtrip: van Lecce tot het puntje van Puglia

Onze redacteur Tiara en fotograaf Sofie reisden helemaal af naar Salento, naar de hak van de Laars. Hier gingen ze op zoek naar de leukste plekken van deze zonnige regio.

Rimini is meer dan een bruisende badplaats

Rimini
Rimini staat voornamelijk bekend als the place to be voor wie houdt van een feestje. Maar achter de façade van het bruisende nachtleven en de drukke stranden verschuilt zich een rijke geschiedenis en vind je culinaire pareltjes met de echte charme van Romagna.

Rome door de ogen van locals

Rome locals
Roma, non basta una vita, zeggen ze. Eén leven is niet genoeg om de stad te leren kennen. Daarom vroegen we meerdere Romeinen die er geboren en getogen zijn – meerdere levens dus – naar hun Rome. Waarom houden ze zoveel van de stad, waarom gingen ze nooit weg en wat zijn hun favoriete plekken?

Tips voor een bijzonder weekendje Bergamo

Bergamo
In het hart van de regio Lombardije ligt het groene stadje Bergamo. Local en fotograaf Valeria Bismar ging met haar camera op pad en deelde met ons haar leukste tips voor een weekendje weg.

Recepten met citroen van chef Gennaro Contaldo

Gennaro+kikkererwtensalade_Foto David Loftus

Geboren in Minori is chef Gennaro Contaldo opgegroeid met de smaakvolle en aromatische sfusato amalfitano: de knobbelige citroen uit de Amalfistreek. Inmiddels woont hij al ruim vijftig jaar in Engeland, is hij een van de meest gerespecteerde koks in Londen en is hij wereldwijd bekend als de mentor van Jamie Oliver. Gennaro deelt een aantal van zijn heerlijke recepten met citroen.

Foto: David Loftus

Galleria Borghese: kunstpaleis van een eigenzinnige kardinaal in Rome

Arte Galleria Borghese
In een zeventiende-eeuwse villa midden in het centrum van Rome is een van de beroemdste galeries ter wereld gevestigd. Het museum met zijn prachtige schilderijen en imposante beelden trekt ieder jaar meer dan een half miljoen bewonderaars. Hoog tijd voor een bezoekje aan Galleria Borghese.

Het lekkerste streetfood voor thuis, lekker, simpel en Italiaans

Italianen zijn dol op streetfood. Op straat wordt er gekookt met lokale ingrediënten, waardoor je in elke regio weer iets anders vindt. Met deze recepten kun je ook thuis de lekkerste cibo da strada maken.

Bestel de nieuwe editie

Jouw exemplaar kun je hier heel eenvoudig bestellen, je krijgt deze per post thuis.